Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Stilul English country

11.10.2018 0 Comentarii

Pentru ca suntem la inceputul toamnei, ni se pare foarte potrivit sa-ti facem cunostinta cu un stil care surprinde foarte bine atmosfera acestui sezon: english country.

Ca si alte stiluri rustice, specifice unor zone geografice diferite precum french country, country cottage, sun country etc., si acesta are un farmec aparte pe care te invitam sa-l descoperi impreuna cu noi.

 

 

Incaperile sunt, de obicei, scunde si au tavanele finisate cu grinzi din lemn masiv brut, de unde senzatia accentuate de intimitate.

 

Chiar si in zilele noastre, in zonele rurale din Marea Britanie, pot fi intalnite conace autentice sau case cu arhitectura traditionala, din piatra, caramida si cu acoperit de stuf, fapt care dovedeste ca englezii pun mare pret pe tot ceea ce inseamna vechi. Insa cel mai interesant este ca, desi duc mai departe aspectul original, aceste locuinte ofera standard ridicate de trai. Si asta deoarece stilul rustic englezesc, pune accentual pe un confort sporit, asigurat prin folosirea unor elemente de decor de cea mai buna calitate. In momentul actual, english country inseamna o reinterpretare a stilului englezesc traditional, ceea ce il face mai usor de adoptat nu numai in case, ci si in apartamentele de bloc. Cu alte cuvinte, in prezent, il intalnim in majoritatea amenajarilor sub forma unui mix armonios de obiecte traditionale si elemente de design moderne.

 

 

Pont

 

  • Amenajarile english country se remarca printr-un look elaborat, chiar incarcat, la care contribuie intr-o mare masura imprimeurile bogate, piesele de mobilier ce provin parca din colectii si timpuri diferite, precum si multitudinea de accesorii si decoratiuni asezate la vedere.
  • In casele rustice englezesti, obiectele de arta stau la loc de cinste. Impreuna cu mobilierul cu design rafinat, textilele elegante si accesoriile antique, acestea imprima interioarelor un aer nobil.

 

Materiale naturale

 

Fiind vorba despre un stil rustic, lemnul este folosit cu rol principal, regasindu-se la pardoseli, la grinzile masive de pe tavan si la piesele de mobilier. Acest material natural este prezent de cele mai multe ori in varianta sa bruta, oferind interioarelor un aer sarmant si multa caldura. Piatra naturala si caramida rosiatica cu aspect nefinisat sunt, de asemenea, utilizate ca finisaje atat la exterior, cat si la interior.

 

 

Culori de pamant

 

Amenajarile in stil english country au la baza o cromatica neutra, axata pe nuante de crem, bej si alb, completata de tonuri inchise de negru, maro, caramiziu, gri si kaki. Nu lipsesc nici pastelurile, precum roz deschis si vernil, sau tonurile mai puternice de visiniu, verde si rosu, intalnite in special la mobilier.

 

 

Imprimeuri combinate cu maiestrie

 

Preponderente sunt dungile, carourile si florile, care, nu de putine ori, sunt mixate toate in acelasi spatiu. Daca nu esti adepta unui aspect atat de elaborat, te poti rezuma la folosirea carourilor – de exemplu, acestea pot decora tapiteria canapelei si materialul draperiei. Sau, daca preferi motivele florale, poti “imbraca” peretii cu un tapet imprimat cu trandafirasi, caruia ii poti asorta cateva pernute animate cu acelasi pattern.

 

 

Mobilier confortabil

 

Asa cum aminteam la inceputul articolului, mobilierul rustic englezesc este realizat din materiale de foarte buna calitate(lemn masiv, piele, fier forjat, tapiterii din catifea), tocmai pentru a oferi un confort maxim. Obiectele se caracterizeaza printr-un design elegant si rafinat, iar pentru a transmite autenticitate – un aspect la care englezii tin foarte mult –, sunt preferate piesele cu look antique.

 

Lasa un comentariu