Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Solutii pentru spatii mici

14.11.2018 0 Comentarii

Cand spatiul disponibil in locuinta nu corespunde cerintelor familiei, cauta variante inteligente de mobilier. 

 

Casele in care locuim nu sunt pe masura necesitatilor noastre, iar cand familia se mareste, nevoia de spatiu creste si mai mult. Cum, din pacate, bugetul nu permite achizitii imobiliare asa usor, tot ce ne ramane este sa organizam mai practic fiecare coltisor al casei. 

 

Solutii exista: pe langa obisnuita canapea extensibila, mai poti lua in calcul patul rabatabil ascuns privirii sub forma unui dulap (perfect pentru living sau o camera de oaspeti), canapele modulare, fotolii pat, scaune si mese pliante sau care se pot suprapune, mese si banci rabatabile (ideale pentru bucatariile foarte mici si balcoanele inguste). 

 

Foarte moderne si practice sunt paturile suspendate, care se pot construi astfel incat sa le integreze armonios un dulap, sa aiba forme interesante pentru copii (sa imite un castel, o nava). Unele au scarita, tobogan, sertare sub trepte de acces, acest tip de pat nefiind destinat numai copiilor, ci si adultilor, existand modele care au sus saltea de doua persoane si in partea de jos lasa loc pentru un birou sau o canapea. Se construiesc si paturi suprapuse, cu un pat dublu jos si unul de o persoana sus, unde sa incapa o familie tanara sau trei copii. 

 

O mare problema, mai ales in apartamentele moderne, o reprezinta lipsa spatiilor de depozitare. Daca locuinta ta nu este prevazuta cu debara si camara, atunci orienteaza-te spre paturi si canapele care au in partea inferioara lazi si sertare unde poti depozita lenjerii, paturi, dar si dulapuri pana la tavan, La baie amplaseaza dulapioare sub chiuveta, dar si deasupra acesteia (aici este recomandat un model cu oglinda pe usi) si a rezervorului de toaleta. Pe hol, asaza sub cuier dulapiorul pentru pantofi, iar pentru bucatarie alege banchete cu ladita dedesubt si corpuri de mobila care folosesc eficient spatiul de sub chiuveta.

 

Adesea trecem cu vederea o zona foarte ofertanta pentru depozitare: suprafata peretilor in zone in mod normal libere, dar care ar putea fi amenajate cu dulapuri sau etajere. Astfel, deasupra mesei din bucatarie sau chiuvetei isi gasesc locul niste dulapuri pentru vesela, deasupra ferestrelor sau usilor din camere, deasupra canapelei din living poti aseza polite simple pentru carti si obiecte decorative. Chiar daca este tentant sa folosesti si spatiul de deasupra patului, evita sa amplasezi aici orice fel de mobilier sau tablouri grele, pentru ca nu are rost sa te expui riscurilor ca vreun cui sa cedeze sau vreo vaza sa alunece. Fii foarte precaut mai ales in cazul patuturilor pentru bebelusi. 

 

In baile micute, pentru agatat halatul si prosoapele poti folosi cuiere care se prind direct pe usa si uscatoarele de rufe tip umbrela, care se agata si deasupra cazii.

 

Organizeaza foarte bine spatiul din dulapuri, impatureste bine hainele ca sa ocupe spatiu putin. Cel mai eficient este sa le introduci in saci care se videaza, lucrurile reducandu-si volumul in acest caz cu aproape jumatate. Daca ai foarte multe lucruri marunte intr-un dulap, grupeaza-le pe categorii si lipeste pe usa, pe interior, evident, o lista cu acestea. Astfel, cand cauti un obiect folosit rar, vei sti daca il gasesti sau nu in locul respectiv doar aruncand o privire pe inventar. Sistemul este de folos mai ales in cazul medicamentelor.

 

Poate nu vei descoperi de la bun inceput solutiile adecvate casei tale, dar nu abandona cautarea, studiaza bine spatiul si vei reusi.

Lasa un comentariu