Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Sfaturi pentru curatenia de Craciun

19.11.2018 0 Comentarii

Chiar daca facem curatenie in casa aproape zilnic, acum este momentul in care spalam geamurile, stergem praful din partile ascunse ale bibliotecii si lustruim toate podelele din casa. Fiecare dintre noi are stilul sau aparte atunci cand vine vorba despre treburile gospodaresti. Orice gospodina face curatenie asa cum a invatat de la mama, la care se adauga sfaturile de la colegele de serviciu sau ideile gasite pe internet. Pentru ca nu exista o regula scrisa pentru rezultate excelente, ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi practice care sa va usureze munca.

1. Planifica si organizeaza

Inainte de a te apuca, acorda putin timp organizarii. In functie de cate zile ai la dispozitie, planifica-ti exact ce vei face intr-o zi. Pentru eficienta maxima recomandam zi sa te ocupi de cate o singura camera a locuintei. Incepe de la geamuri, apoi podeaua, mobila si celelalte articole din camera. In acest fel, la sfarsitul unei zile vei avea o camera intreaga stralucind si iti va mai ramane timp sa petreci cu familia.

2. Alege produsele de curatenie potrivite

Pentru rezultate optime ai nevoie de cele mai bune produse de curatenie. Asigura-te ca ai cantitatea necesara la fiecare solutie de curatare si toate accesoriile de care ai nevoie. 

3. Implica toata familia

Curatenia generala nu este o treaba pentru o singura persoana, cu cat mai multi, cu atat este gata mai repede. Fiecare membru al familiei poate sa ajute, nu trebuie respectat mitul ca doar femeile pot sa faca mancare si curatenie. De exemplu, cei mici va pot ajuta cu praful: sa scoata fiecare carte din biblioteca si sa o curete de praf. Sau, daca sunt mai mari, este momentul sa le dati responsabilitatea de a face singuri curatenie in camera lor. Sotul poate ajuta cu mutarea mobilei atunci cand este nevoie, scuturatul covoarelor sau curatenia in garaj.

4. Fa schimbari

O mica schimbare intr-o incapere aduce satisfactia unui nou inceput. Incearca sa alegi o alta culoare pentru pereti, sa aranjezi altfel mobila, daca iti permite spatiul, sa schimbi vesela pe care o folosesti zilnic cu una pe care o tineai ascunsa sau sa folosesti decoratiuni noi.

5. Arunca ce nu mai folosesti

In orice locuinta exista acele lucruri pe care “nu le arunc, poate o sa-mi trebuiasca mai tarziu”. De cele mai multe ori, nu mai ajungem niciodata sa folosim nimic din ce am pus deoparte. Desi nu ne încurca, multe lucruri ocupa un spatiu pretios pe care l-am putea umple cu lucruri necesare. Este momentul sa aruncati tot ce nu mai este de folos: haine vechi, jucarii, ziare si tot ce ocupa locul prin sertare.

6. Siguranta e pe primul loc

 

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faceti in această perioada  este curatarea cosului de fum si verificarea alarmelor de incendiu. Cel putin o data pe an, mai ales inainte de a aprinde pentru prima data focul in soba in anotimpul rece, chemati un profesionist care sa veerifice, sa curete si sa repare hornul, daca este nevoie. Sa nu uitam ca un cos de fum defect poate cauza o serie de probleme. In plus, nu vrem ca Mos Craciun sa isi murdareasca hainele. 

7. Intretine

Este foarte simplu sa faci dezordine, dar la fel de simplu este sa mentii curatenia prin actiuni simple: pune la loc un lucru dupa ce l-ai folosit, sterge acolo unde vezi o pata mica, aeriseste permanent. Nu uita sa le atragi atentia si celorlalti sa iti urmeze exemplul. 

8. Relaxeaza-te

Curatenia generala este un lucru obositor. Un rezultat satisfacator implica multa munca din partea familiei. Dupa ce ati facut casa sa straluceasca este momentul sa va relaxati. Puteti sa luati cina in oras intr-o seara sau chiar sa plecati intr-o mini excursie in weekend. Sau, daca ai nevoie de si mai multa relaxare, petrece o zi întreaga la SPA.

Spor la treaba!
 

Lasa un comentariu