Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Idei practice si decorative pentru separarea spatiilor

12.10.2018 0 Comentarii

Pentru a delimita diferitele functiuni pe care le poate avea o incapere, iti stau la dispozitie o multitudini de solutii moderne, minimaliste si estetice, o alternativa foarte buna la clasicii pereti din zidarie.

 

Simplu de montat/realizat si usoare, separatoarele actuale sunt practice si foarte decorative, iar daca le integrezi in amenajarea potrivita, pot deveni adevarate piese de rezistenta.

 

 

  1. Piese de mobilier

 

Solutiile de compartimentare usoare sunt recomandate in orice spatiu multifunctional, dar mai cu seama in open-space-uri si garsoniere. Open-space-urile sunt adesea concepute chiar si cu 3-4 zone diferite care trebuie demarcate. Ce sa mai spunem de garsoniere, care inglobeaza in aceeasi suprafata si zona de zi, si zona de noapte? O modalitate foarte practica si estetica de a separa aceste functiuni si de a obtine mai multa intimitate este cu ajutorul pieselor de mobilier. Indiferent ca apelezi la corpuri inalte, de tip soldat, la biblioteci sau chiar la dressinguri mobile, acestea isi vor face foarte bine treaba. In plus, vor servi ca locuri de depozitare sau expunere si se vor integra armonios in amenajare. O situatie foarte frecvent intalnita in apartamentele de bloc mici este ca livingul sa gazduiasca si dormitorul. In acest caz, o biblioteca deschisa, in care poti sa tii carti, obiecte decorative si tot felul de lucruri personale la care sa ai acces din ambele zone, reprezinta o rezolvare foarte buna, pe care merita sa o iei in calcul. O draperie montata pe sina reprezinta varianta “soft” de separare a doua zone, in acest caz a dormitorului de dressing. In cazul in care ti-ai propus sa delimitezi subtil doua functiuni diferite, fara a obtura comunicarea acestora la nivel vizual, solutia o reprezinta montarea unui perete din sticla. Indiferent ca optezi pentru unul din sticla transparenta, mata sau decorative, acesta va separa elegant spatiile, lasand lumina naturala sa patrunda peste tot.

 

 

  1. Paravane

 

Realizate din materiale dintre cele mai diverse, cu texture, culori si imprimeuri atragatoare, paravanele fixe sau mobile sunt obiecte care isi fac simtita prezenta din ce in ce mai mult in amenajarile actuale, si asta deoarece, pe langa rolul de a separa, sunt si foarte decorative. De altfel, alese cu gust si in acord cu designul interior, acestea vor deveni garantat piesele central ale spatiului. Spre deosebire de paravanele fixe, cele mobile au ca atu principal faptul ca le poti muta fara probleme dintr-un loc in altul, datorita materialelor usoare din care sunt facute: bambus, lemn, rattan, panza, carton etc. De asemenea, fiind formate din mai multe panouri legate intre ele, care se pliaza, ai posibilitatea sa le strangi oricand este nevoie si sa le faci nevazute in debara sau dupa un corp de mobilier.

 

 

  1. Pereti “verzi”

 

Cu siguranta, stii cat de benefica este prezenta plantelor in locuinta. Ceea ce s-ar putea sa nu cunosti este ca pot servi inclusive la divizarea spatiilor. In acest sens, poti apela la o firma specializata care sa iti amenajeze un perete separator “viu”, cu plante stabilizate. O alta varianta ar fi sa integrezi plantele in mobilier. Cat priveste functiunile pe care le poti delimita cu ajutorul unei astfel de solutii, cele mai recomandate sunt cele din zona de zi.

 

 

         4. Separatoare neconventionale

 

 

Atunci cand ai imaginatie si ceva indemanare, te poti apuca singur de bricolarea unui separator original, folosind materiale dintre cele mai diverse.Din cateva bucati de franghie/canepa colorata realizeaza o delimitare moderna, minimalista, pentru zona de zi. Daca vrei sa aduci natura in casa ta, separa spatiile cu ajutorul unor crengi sau trunchiuri subtiri de copac. Inedita este si ideea de a crea o perdea separatoaredin viniluri sau CD-uri.

 

 

 

Lasa un comentariu