Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Secrete despre lenjeria Jaquard

Publicat de admin 03.01.2018 0 Comentarii

Lenjeriile Jaquard sunt foarte cautate si apreciate in acelasi timp. Afla de ce!

Un scurt istoric:

Tesatura Jacquard este un tip de tesatura a carei tehnica de legare este obtinuta prin ridicarea simultana a anumitor fire de urzeala si care face posibila, in aproape orice razboi de tesut, cresterea programata a fiecarui fir de urzeala independent de celelalte. Acest lucru aduce mult mai multa versatilitate in procesul de tesut si ofera cel mai inalt nivel de control al firelor de urzeala.

Acest tip este intalnit inca din Evul mediu, si a aparut o data cu razboaiele de tesut orizontale.

Basile Bouchon a adus prima imbunatatire a razboiului de tesut in 1725, insa cea mai renumita inventie este cea care poarta numele inventatorului francez Joseph Marie Jacquard. Intre anii 1804 si 1808 acesta a realizat mecanismul de comanda individuala a itelor, prin folosirea unor cartele perforate cu desen specific.

In prezent se foloseste razboiul de tesut Jacquard electronic. Acest aparat a aparut in 1983. Aceste razboaie folosesc acum mii de carlige, in lc de cartele perforate, pentru a crea tesatura jaquard perfecta.

* Aparat modern de impletit tesatura Jacquard

 

Cu ce difera tesatura Jacquard fata de celelate tipuri de lenjerii de pat?

Tesatura lenjeriilor de pat Jacquard este cel mai complicattip de tesatura, mai ales din cauza modului de realizare. Itele se aleg in functie de model. La tesatura Jacquard complexitatea modelului este realizata prin contextura, nu prin vopsirea, printarea sau brodarea stofei. La celelalte tesaturi de tip panza, tesaturi denim, gasim mereu un tipar repetitiv. Tesatura de tip Jacquard da o rezistenta de obicei mult mai buna materialului. Datorita acestui sistem complex de tesere, lenjerile Jacquard sunt considerate si de altfel sunt de o calitate superioara si de obicei mult mai scumpe ca celelalte lenjerii.

Vezi aici oferta noastra Jacquard 1+1 gratis.

Lasa un comentariu