Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Reciclare creativa - creatii unice

19.11.2018 0 Comentarii

Reciclarea nu este un moft, ci o cerinta obligatorie pentru a pastra cat mai mult Pamantul asa cum il stim, iar transformarea lucrurilor de aruncat in decoratiuni interesante este in trend si la indemana oricui. 

 

Pe langa selectarea gunoiului pe categorii de materiale reciclabile (metal, carton, plastic), mai putem contribui la pastrarea naturii si refolosind diverse obiecte. Procedand astfel obtinem decoratiuni deosebite cu o investitie minima, deci merita incercat. 

 

Idei si proiecte se gasesc pentru orice tip de material. Din PET-uri taiate pe verticala sau orizontala se obtin vase pentru flori, din anvelopele uzate se fac decoratiuni de gradina, taburete (se adauga un blat de lemn) sau jardiniere. Din cutiile de plastic de la iaurt si smantana ies niste ghivece foarte dragute. La fel si din trunchiul unui copac uscat pe care l-ai taiat din gradina. Daca vrei sa faci felinare, foarte bune sunt cutiile de conserve cu model perforat (cu ajutorul cuielor batute cu ciocanul) sau borcanele pictate sau vopsite cu sabloane. 

 

Din hainele vechi care nu mai pot fi purtate se pot face peticele cale se imbina in tehnica numita quilting, rezultand perne si paturi foarte simpatice. Din ciorapii desperecheati ies marionete haioase. Din fasii de material impletite in trei si apoi cusute in spirala pe o panza tare, astfel incat sa se acopere cat mai bine suprafata, se obtin carpete deosebite. Cu cat altenerzi mai inspirat culorile, cu atat va arata mai atragator. O caciula veche frumos impletita sau un cos de rachita poate sa mascheze un ghiveci deteriorat. Daca vrei un ghiveci aparte, inmoaie un prosop mare si vechi in beton si lasa-l sa se usuce deasupra unui borcan. Tot in ghivece poti transforma cizme vechi, stropitoarea, un ceainic ciobit, lazi de fructe, cosuri de rachita.

 

Daca vrei mobila ieftina, construieste una din paleti. Arata bine in gradina, alaturi de un gard sau un gratar din pietre de rau turnate intr-o structura din plasa de sarma otelita. 

 

Exista o multime de idei pentru reciclare creativa, trebuie doar sa cauti. 

 

Lasa un comentariu