Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Pilota din puf si pene de gasca

Publicat de admin 17.01.2018 0 Comentarii

Pilota din pene si puf de gasca este considerata una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face, datorita caracteristicilor termoizolante si a perioadei de durabilitate.  

Cum alegem cea mai buna pilota din pene si puf de gasca? Pentru a nu-ti parea rau de alegerea facuta, trebuie mai intai sa ai in vedere ceea ce ti se ofera pe piata. O pilota bine aleasa te poate ajuta sa ai un somn relaxant si iti poate oferi confortul intr-o zi friguroasa de iarna.  

Alegerea potrivita a pilotei din pene si puf de gasca

In continuare iti oferim cateva informatii despre diversele tipuri de pilote din pene si puf de gasca ce te vor ajuta sa iei decizia cea mai buna.

Puterea de umplere a pilotei  

Pe eticheta pilotei vei gasi detalii cu privire la puterea de umplere a pilotei. Cantitatea de umplutura folosita la fabricare influenteaza calitatea pilotei. Puterea de umplere variaza de la 180 si pana la 500, in functie de cate grame de umplutura au fost folosite pe metrul patrat. O pilota cu o putere de umplere mai mare va avea si un pret mai ridicat, insa avand in vedere durabilitatea acesteia, o investitie ar fi binevenita. De asemenea, un numar mai mare inseamna si o pilota mai usoara, care tine caldura si care permite aerului. O pilota cu putere de umplere mai mica de 160 este considerata a fi de o investitie proasta, una cu putere de umplere de pana la 350 este considerata a fi de nivel mediu. Pilotele cu densitate de peste 350 gr/mp si pana la 500 gr/ mp sunt considerate cele mai bune, insa si pretul este pe masura.  

Calitatea pufului si a penelor din pilota

Manunchiurile de puf de gasca au o structura cu trei dimensiuni care retin aerul, mentinand corpul nostru cald in timp ce folosim pilota. Penele provenite de la pasari tinere au o putere de umplere slaba, acestea fiind fragile si rupandu-se usor. Exista anumite informatii cu privire la culoarea penelor de gasca folosite pentru umplutura, insa trebuie sa stii ca acest aspect nu influenteaza calitatea pilotei. Indiferent de culoarea penelor de gasca folosite pentru umplutura, fie ele albe sau gri, acest lucru nu influenteaza calitatea produsului, diferentele fiind minore.  

Exista mai multe tipuri de gaste de la care se pot colecta puful si penele. Puful de gasca unguresc este cel mai bine cotat pe piata la ora actuala, fabricandu-se pilote de o calitate net superioare, acest lucru observandu-se si la pretul produsului, acesta fiind mai ridicat.  

Puful de gasca chinezesc este cel mai slab cotat, intrucat pasarile folosite sunt foarte tinere, penele lor fiind nedezvoltate si fara smocuri dense de puf. Pe de alta parte, procesul de colectare a pufului si penelor de gasca in China nu este foarte laudat, calitatea fiind de un infinit de ori mai slaba, chiar si conform normelor Europene.


 

Cum faci diferenta intre puful de gasca si alte umpluturi  

De cele mai multe ori, majoritatea producatorilor folosesc umpluturi mai ieftine pentru a micsora costul pilotei, precum combinarea pufului de gasca cu un alt puf, combinatia cel mai des intalnita fiind cea cu puful de rata. Deci, daca pe eticheta unui produs scrie ca pilota este 100% din pene de gasca, acest lucru nu este intotdeauna adevarat.

Puful de rata nu este la fel de compact si dens precum cel de rata, ceea ce inseamna ca pilota este mai grea si mai groasa, insa nu va oferi acelasi confort termic pe care il ofera o pilota realizata 100% din puf si pene de gasca. Deci, greutatea produsului pe care doresti sa il achizitionezi devine un aspect de luat in calcul.  

Felul in care este cusuta pilota  

Pilotele au cusaturi sau casete din loc in loc, intrucat daca penele si puful de gasca ar fi puse intre doua bucati de material si-ar schimba pozitia si s-ar crea niste denivelari, cu portiuni ce pastreaza caldura, iar altele care nu mai dau randament din acest punct de vedere.  

Puful si penele sunt asezate intre bucatile de material, iar apoi cusute in diferite feluri, pentru a crea un fel de saculet pentru cele doua, umplutura fiind retinuta.  

O alta varianta este cea in care saculetii sunt cusuti pe rand intre cele doua bucati de material, casetele fiind cusute in interiorul pilotei. Acest lucru ofera un aer de complexitate, penele miscandu-se mai greu, iar nivelul de caldura fiind uniform. Principiul este acelasi, doar ca la un alt nivel.

Materialul exterior al pilotei  

Pilota din puf si pene de gasca poate fi o achizite de lunga durata, insa va trebui sa te asiguri ca si materialul exterior va fi la fel de rezistent. Bumbacul este cel mai des folosit in acest scop, distingandu-se doua tipuri ce sunt considerate a fi superioare si anume: bumbacul egiptean si bumbacul Supima.  

Cele doua tipuri de bumbac se remarca prin finetea si rezistenta lor, fiind cotate pe piata unele dintre cele mai bune. Daca bugetul iti permite, nu ezista sa alegi cele 2 tipuri de bumbac.  

Cu cat densitatea de fibre pe metru patrat este mai mare, materialul este mai rezistent si cu un grad de confortabilitate mai mare, indiferent ca vorbim despre bumbac 100% sau amestecuri din bumbac. Totodata, folosirea insuficienta de fibre la testatura poate face ca pene de gasca sa iasa cu usurinta prin material.

Ce pilota sa alegi in functie de dimensiunea patului

Avand in vedere aspectele de mai sus si tinand cont si de greutatea pilotei, acasta ar trebui sa aiba si o dimensiune care sa se potriveasca patului din dormitor, indiferent ca este vorba despre un pat dublu sau matrimonial. Dimensiunea potrivita a pilotei din puf si pene de gasca ar trebui sa acopere trei sferturi din fiecare margine laterala a acestuia si sa fie mai mare decat patul.

Dimensiunea considerata potrivita pentru paturile de o persoana este de 140x200 cm, pentru paturile matrimoniale cu dimensiuni de 180x200 cm sau 200x200 va trebui sa achizitionezi o pilota de 200x200 sau 230x200. Daca ai un pat dublu si dormi singur, dimensiunea  160x200 cm va fi mai usor de manipulat.

Pilotele pentru patul copiilor difera in dimensiuni, cele mai intalnite fiind de 100x135 cm, dar si in tratarea lor, pentru a putea fi evitate alergiile.

Cata caldura retine pilota din puf si pene de gasca  

Temperatura din zona in care locuiesti, dar si cea din casa ta este un aspect important in alegerea nivelului termic potrivit. Un indicator important al confortului termic este puterea de umplere, insa o pilota de vara, usoara, cu o umplere mai mare, nu va oferi acelasi grad de caldura precum o pilota de iarna, mai groasa.

Pilota aleasa trebuie sa fie antialergica

Procesul de curatare a penelor, inainte de a fi folosite este foarte important chiar si in gradul de confort, dar si in sanatate, caci sunt hipoalergice. Daca penele si puful de gasca sunt curatate si igienizate, acestea nu reprezinta o cauza, reactiile alergice fiind adesea cauzate de murdarie si praf. Se recomanda spalarea, igienizarea, dar si uscarea de mai multe ori a pufului si penelor de gasca, acestea din urma conturand o pilota de calitate.

Lasa un comentariu