Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Piatra si tencuieli decorative

13.10.2018 0 Comentarii

Ultimul strat de finisaj pe care il aplici pe fatada casei tale este important pentru aspectul estetic si pentru protectia impotriva intemperiilor.

 

Piatra naturala, tencuielile decorative sunt cele doua solutii propuse de catre bedding.ro in acest articol. 

 

 

Cand vine vorba de tencuieli decorative sau de placari cu piatra naturala destinate fatadelor casei, optiunile de pe piata sunt foarte variate. Ambele produse sunt parte importanta din estetica locuintei si, in acelasi timp, protejeaza fatada de factorii de mediu externi. Pentru tencuiala decorativa (care, in functie de compozitie, poate fi minerala, siliconica, silicata, acrilica sau mozaicata) cu diferite grade de granulatie, este important sa folosesti stratul de grund indicat de producator. Asa nu vei avea surprize ca exista nepotriviri intre cele doua materiale. In acelasi timp, trebuie sa fii atent la gradul de granulatie pentru ca o granulatie mai mare va duce la un consum mai mare de material. Aplicata intr-un strat prea subtire, gradul de protectie va scadea, iar daca este aplicata intr-un strat prea gros, structurarea materialului (operatiunea in urma careia se obtin striatiile - verticale, orizontale sau florale) va fi aproape imposibila. Cand aplici o tencuiala decorativa? Pentru rezultate optime, specialistii iti recomanda sa eviti perioadele ploioase, iar temperatura externa sa nu fie sub 12 grade Celsius.

 

 

In ceea ce priveste fatadele din piatra naturala, acestea au o estetica speciala, iar rezistenta lor in timp depinde de tipul de piatra folosit. Rezistenta la uzura (abraziune) se verifica dupa metodele Taber sau Boehm. Granitul, marmura, fiind pietre dure, au rezistenta mai mare la uzura decat cele calcaroase, insa rezistenta la abraziune este un parametru critic doar in zona litoralului, unde mediul salin si furtunile de nisip influenteaza comportamentul pietrei. Altfel, nu exista factori care sa determine o uzura accentuata si rapida a suprafetelor din piatra.

 

 

Apeland la serviciile unui montator specializat si aplicand un tratament corect, placarile cu piatra naturala se potrivesc in orice zona a tarii, fie ca vorbim de munte sau de mare. Important este montajul corect de la inceput. Praful si traficul intens pot afecta piatra ca aspect, dar prea putin ca functionalitate. Curatarea pietrei in mod constant conserva aspectul si finisajul acesteia.

 

 

Lasa un comentariu