Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Perdelele si draperiile - rol decorativ si functional

Publicat de admin 16.02.2018 0 Comentarii

Dupa cum ar spune orice decorator, perdelele pot schimba o camera – numai atunci cand sunt selectate corect. Cand vine vorba de “infrumusetarea” ferestrelor, la baza stau culorile, tesaturile, lungimile si captuselile. Cu atat de multe decizii, devine usor sa te simti coplesit, asa ca iti venim in ajutor cu cateva sfaturi de la profesionisti, menite sa te ajute in selectarea perdelelor potrivite pentru casa ta.

 

 

Culoarea si materialul

 

 

Materialul este o parte esentiala in alegerea perdelelor, deoarece acesta dicteaza cat de bine perdelele functioneaza si se mențin in timp.

De asemenea, lumina soarelui va stoarce tesaturile in timp. Daca camera are multa lumina, se recomanda sa eviti culorile luminoase, deoarece acestea tind sa se estompeze mai repede. Din paleta cromatica, culorile neutre tind sa se estompeze cel mai putin, acestea imbinandu-se destul de usor in orice decor. 

Cand vine vorba de material, matasea si catifeaua sunt cele mai bune alegeri pentru ferestre, deoarece acestea tind sa atarne cel mai bine, sunt durabile si nu se deterioreaza la fel de repede precum orice alta tesatura.

Daca aveti alergii, luati in considerare tesaturile pure. Acestea se gasesc intr-o gama larga de material, inclusiv matase si material sintetic. Bumbacul este alegerea cea mai rentabila.

Daca aveti probleme cu somnul, luati in considerare perdelele negre. Daca intampinati dificultati pe timpul noptii si nu va puteti odihni corespunzator, perdelele negre vor bloca efectiv toate luminile externe si vor reduce zgomotul. Aceste perdele sunt, de obicei, fabricate din poliester foarte greu, tesatura ce ofera izolare.

Perdelele ar trebui sa completeze decorul camerei, asa ca aruncati o privire la paleta actuala de culori. Nu uitati sa luati in considerare toate modelele care apar in tapet sau pe materialul de mobilier.

Ca alternativa, puteti crea o vibratie unica prin alegerea culorilor cortinei care sa nu se lege de schema actuala de culoare. Atat timp cat culorile sunt complementare, perdelele nu trebuie sa se potriveasca exact cu decorul.

 

 

 

 

Modelul

 

 

Puteti da viata unei camere printr-un model ales corect. Prin alegerea unor draperii tipizate sau imprimate se poate adauga culoare si textura intr-o camera simplaAlegerea modelelor ce prezinta culori contrastante pentru mobilier si pereti pot crea impresia unui decor modern. De asemenea, se poate crea senzatia de “inaltime” intr-o camera cu tavan redus, prin alegerea unor modele cu dungi verticale.

Perdelele grele si imprimate confera un efect dramatic.

 

 

 

 

Contrastul

 

 

Alegeti perdele care sunt cel putin o umbra mai usoara sau mai inchisa decat peretii interiori, deoarece acest lucru  le va impiedica sa se amestece complet in incapere. Pentru a face ca perdelele sa iasa in evidenta, alegeti culori care contrasteaza si completeaza culorile peretilor si mobilierului.

Daca o camera are deja o multime de lucruri, evitati sa achizitionati perdele cu model, intrucat totul va parea ingramadit.

 

 

 

 

Lungimea

 

 

Pentru camera cu tavane mici, luati in considerare draperiile din tavan pana in pamant. Vor crea iluzia unui spatiu mai mare.

Perdelele groase puse intr-o incapere mica ofera un sentiment incomod. Pentru o camera luminoasa se recomanda materiale usoare.

Pentru un aspect traditional, alegeti perdele care se extind la cativa centimetri dincolo de podea. Acest lucru va crea un amestec cu un aspect foarte clasic. 

Daca aveti copii sau animale, alegeti lungimi mai scurte pentru a preveni deteriorarea draperiilor.

Pentru a acoperi o fereastra de 2 metri liniari, aveti nevoie de o perdea de 5 sau 6 metri liniari.

 

 

 

 

Designul

 

 

Perdelele trebuie sa fie intotdeauna legate de designul camerei. Perdelele afecteaza impactul general al unei camera, intr-un mod destul de mare, deci trebuie sa va ganditi la ce i s-ar potrivi decorului de dinainte.

Spatiile aerisite si moderne functioneaza cel mai bine cu perdele simple si subtiri.

Camerele formale trebuie accentuate cu perdele din material groase.

Nu utilizati acelasi model de perdea in alte camere – fiecare spatiu este unic si trebuie personalizat.

De exemplu, dormitorul si bucataria nu ar trebui sa aiba aceleasi perdele. Bucatariile au nevoie in general de mai multa lumina decat un dormitor.

Avand in vedere toate aceste aspect, nu uitati sa luati in considerare si gustul personal. Decorul casei tale, inclusive perdelele reprezinta o alegere individuala estetica care reflecta stilul tau personal.

 

 

 

 

Lasa un comentariu