Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Organizarea si pastrarea alimentelor in frigider

Publicat de admin 23.02.2018 0 Comentarii

Frigiderul nu este doar un loc de depozitare pentru alimente, ci si un loc in care se pot gasi microbi. Modul, locul de depozitare si temperatura alimentelor sunt factori ce pot favoriza contaminarea mancarii cu diverse bacterii.

 

Va prezentam cateva ponturi ce va vor ajuta in organizarea si pastrarea produselor in frigider intr-un mod corect.

 

 

Organizarea produselor în frigider

 

 

De regula, intr-un frigider incarcat se gasesc lucruri pe care nu le-ai aruncat inca, crezand ca vei avea nevoie de ele mai tarziu, precum caserole cu resturi de mancare, borcane sau sticle aproape goale.

 

Este indicat sa depozitezi aceste lucruri intr-un mod prielnic, pentru a le selecta pe cele de care mai ai nevoie si sa le arunci pe cele inutile. Astfel, interiorul frigiderului tau va fi mai bine organizat, dar va capata si un aspect mai aerisit.

 

 

Folositi tot spatiul pe care il aveti

 

 

Rafturile frigiderelor sunt mobile, astfel incat sa le poti aranja pentru a obtine mai mult loc si pentru ca alimentele si caserolele aferente sa incapa perfect in interior. Incercati sa aranjati produsele intr-un mod cat mai util.

 

Spre exemplu, puteti aranja produsele pe trei zone diferite, precum : o zona dedicata ingredientelor pentru gatit folosite cat mai des, o zona dedicata familiei, in care puteti pastra bauturi, gustari, 2-3 tipuri de mancare si o zona dedicata celor mici, unde puteti depozita mancarea si bauturile acestora, astfel incat sa le fie mai usor sa ajunga la ele.

 

Se recomanda ca ingredientele si alimentele sa fie asezate in functie de marime, pentru un mod de vizibilitate mai bun in interiorul frigiderului. Asezati alimentele mari in partea din spate, pentru a nu fi acoperite cele mici.

 

 

 

 

Termenul de valabilitate

 

 

Un alt factor important de care toti ar trebui sa tinem cont este termenul de valabilitate al alimentelor. Daca aveti mai multe produse care expira in cateva zile, le puteti aranja pe un raft special, dedicat alimentelor cu termen de valabilitate scurt. Asa le veti consuma mai repede.

 

 

 

 

Pastrarea alimentelor

 

 

Atunci cand cumparati carne este indicat sa o pastrati in frigider, in ambalajul in care ati cumparat-o.

 

Un lucru ce poate contribui la raspandirea bacteriilor este reambalarea carnii in folie alimentara sau pungi de plastic.

Pentru a evita alterarea preparatelor din carne, le puteti pune la marinat.

 

 Pentru a pastra alimentele proaspete mai mult timp, puteti adauga un strat nou de folie pentru ambalajul original.

 

Riscul de alterare al alimentelor se reduce semnificativ daca alegeti sa decongelati alimentele in interiorul frigiderului.

Este indicat sa respectati aceasta regula chiar si atunci cand doriti sa decongelati cantitati mari de alimente, intrucat nu se recomanda sa pastrati prea mult timp alimentele la temperatura camerei. 

 

Este necesar sa deosebim un aliment inca bun de consumat de unul alterat. De exemplu, carnea pastrata in frigider timp de o zi poate capata o nuanta usor maronie la margini, insa poate fi in continuare buna de gatit.

 

Daca un aliment capata o nuanta verzuie si un miros intepator, acestea sunt semne clare ca trebuie aruncat.

Lasa un comentariu