Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Oglinzile, trucuri optice pentru locuinta

14.11.2018 0 Comentarii

Cand spatiul locuibil nu corespunde asteptarilor, putem sa ajustam felul in care il percepem cu ajutorul unui truc simplu: o oglinda bine plasata. Afla cum poti face asta pe bedding.ro.

 

Pe langa culorile zugravelii si ale mobilierului, foarte importante in privinta modului in care percepem dimensiunile unei incaperi se deovedesc a fi oglinzile, care, ca prin magie, adauga profunzime unor camere extrem de mici. 

 

Putina istorie

 

Oglinzile au o poveste interesanta. Cele mai vechi oglinzi facute de om si descoperite pana acum sunt cele din obsidian (o piatra intunecata), bronz sau argint slefuit, obiecte de acest fel gasindu-se in Egipt si China, Asia Mica, cele mai vechi fiind datate chiar cu 5000 ani i.Hr, dar abia mult mai tarziu, in secolul al XIII-lea d.Hr., au aparut oglinzile din sticla, cu metal in partea de spate. Cei care au descoperit procedeul, sticlarii din Murano, pazeau cu strictete secretul fabricatiei lor. 

 

Secole la rand, oglinzile au fost privite cu suspiciune, multe ritualuri magice incluzand aceste obiecte considerate un mediator pentru lumea spiritelor sau un instrument de ghicit. Reminescente ale acestor credinte se intalnesc si acum, nu putini fiind cei care intra in panica atunci cand sparg o oglinda, de teama celor sapte ani de ghinion. Nici privirea oglinzii noaptea sau daruirea unui asemenea obiect nu este indicata. Toate teoriile pleaca de la prezumtia ca oglinda e o cale spre alta lume sau capteaza sufletul celui care se priveste in ea. 

 

In design

 

Omul modern a dat uitarii acestor superstitii si se inconjoara de oglinzi in aproape toate camerele. Bine amplasate, oglinzile fac mai mult decat sa ne reflecte infatisarea. Ele contribuie enorm la confortul vizual, deoarece dubleaza optic spatiul, amplifica lumina, dau impresia de profunzime. 

 

Oglinzile fac minuni pe holuri inguste sau in camere inghesuite, unde usile dulapurilor sunt dublate cu oglinzi ample. 

 

Niciodata nu dai gres cu o oglinda intr-un spatiu, atata vreme cat stii sa-i alegi dimensiunile si rama potrivita stilului acelui spatiu unde vrei sa o amplasezi. Intr-un decor clasic, opulent, se incadreaza si piese cu rame complicate, impresionante, aurite, pe cand intr-o camera pentru tineri este preferata o rama simpla, moderna. In camera copilului se potrivesc ramele in culori pastelate.

 

Lasa un comentariu