Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Livinguri in stil Scandinav

Publicat de admin 17.01.2018 0 Comentarii

Designerii de interior recomanda stilul scandinav in decorarea apartamentelor mici de bloc, insa acesta poate fi aplicat in spatii diferite.

Stilul Nordic reprezinta simplitate, eleganta. In acest tip de stil, elementele naturale, corpurile minimaliste cu un design curat, ferestrele cu perdele vaporoase ce permit luminii sa patrunda in interior fac din acest stil unul foarte placut si confortabil. Excesele se recomanda a fi eliminate, pastrandu-se doar elementele necesare.

Culori caracteristice stilului Scandinav

Culorile deschise, precum albul, bejul, galbenul pai fac parte din nuantele caracteristice stilului Scandinav, ce pot fi completate cu mici accente deschise de verde, visiniu, turcoaz.

Folosirea a cel mult doua culori este abordarea cromatica cel mai des intalnita in stilul Scandinav. Spre exemplu, albul cu albastru sau alb cu verde. Albul va fi culoarea de baza, iar albastrul sau verdele vor fi folosite pentru un plus de accent cromatic a unei piese de mobilier sau a unui accesoriu.

Lemnul – elemental de baza

Elementele cheie in casele amenajate in stilul Scandinav sunt reprezentate de catre lemn, piatra decorativa, sticla, in principal materiale de origine naturala. In confectionarea pieselor de mobilier, dar si in decorarea peretilor, pardoselii se folosesc esentele de lemn natural in nuante deschise, vopsite in alb, nuanta ce poate mari orice incapere.

Piesele de mobilier din sticla, precum rafturile, etajerele, masutele, imbinate cu albul sunt elemente decorative ce nu dau gres. Plantele de apartament sunt obligatorii intr-o locuinta de inspiratie Nordica si le puteti amplasa absolut oriunde.

Godinul din fier forjat de culoare neagra, element specific, poate completa decorul cu o tusa clasica.

Mobilierul caracteristic

Fie o masuta, fie un raft, piesele de mobilier trebuie sa ocupe cat mai putin spatiu, dar sa ofere si confort. Liniile simple, ce pot fi accesorizate usor printr-un plus de efect, precum cutiile din rachita impletita sunt functionale si excelente din punct de vedere al designului.

Iluminatul

Se pune foarte mult accent pe lumina naturala catre trebuie sa patrunda efectiv in toata locuinta. Draperiile grele, opace si intunecoase ce impiedica patrunderea luminii sunt excluse, recomandate fiind perdelele usoare si vaporoase, in culori deschise.

Puteti decora camera cu veioze, lampadare, aplice, asa cum se obisnuieste in tarile nordice, intrucat acestia nu au destula lumina naturala.

 

Textile

Locuintele amenajate in stil nordic abunda de tot felul de textile din in, bumbac, lana si alte fibre naturale: huse pentru canapele, cuverturi, fete de perna, prosoape, covorase, perdele, draperii etc.

Prosoapele, covorasele, perdelele, draperiile din in, bumbac, lana si alte fibre naturale sunt la ordinea zilei in locuintele in stil Scandinav. Albul este culoarea principala, dar imprimeurile florale, imprimeurile in carouri si in zig-zag, precum si cele specific tarilor scandinave sunt la fel de bune.

Finisaje

Peretii pot fi zugraviti cu vopsea de culoare alba, ei marind vizual incaperea, reprezentand si o baza perfecta pentru punerea unor elemente decorative precum tablouri, poze, picture. O alta varianta ar fi placarea peretilor cu panouri de lemn, ce ofera si o izolatie termica si fonica.

Pentru pardoseala, este indicat sa alegem nuante cat mai deschise. In tarile nordice, preferabil este lemnul natural, parchetul laminat sau cel masiv.

In aceeasi nuanta cu cea a pardoselii va fi si tamplaria geamurilor si a usilor, intrucat trebuie sa existe un echilibru si un contrast ce se sugereaza reciproc intre toate elementele.

Lasa un comentariu