Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Ingrijirea florilor de apartament

Publicat de admin 24.02.2018 0 Comentarii

Casa este locul in care ne gasim linistea, in care ne reincarcam bateriile si locul in care starea de bine ne este influentata zi de zi. Din aceasta cauza, alegem sa o decoram in stilul caracteristic cu tot felul de obiecte si.. cu florile sau plantele preferate!

 

In acest articol puteti citi despre ingrijirea florilor care se gasesc in orice locuinta pentru a da o nota vizuala placuta si un aspect cat mai colorat.

 

 

Orhideea

 

 

Orhideea este o planta tropicala ale carei inflorescente dureaza in jur de 3 luni. Asta, in cazul in care sta intr-un loc luminos, in care sa nu fie “atinsa” de Soare in mod direct si udata la 7-10 zile.

 

Ghiveciul ar trebui sa fie  pe masura radacinilor, care ar trebui sa stea usor inghesuite. Un ghiveci transparent este ideal, intrucat radacinile orhideelor au nevoie de lumina si poate sa nu fie schimbat pe o perioada de pana la 2 ani, in cazul in care acestea sunt intretinute intr-un mod corespunzator.

 

 

 

 

Camelia

 

 

Este ideal sa fie crescuta in locurile umbroase sau racoroase. Este o planta perena si se planteaza la sfarsitul verii, inflorind numai in sezonul rece. Necesita udare permanenta cu apa fara calcar.

 

 

 

 

Aloe Vera

 

 

Plantarea acesteia se face intr-un ghiveci cu drenaj bun, intr-un amestec de turba si nisip. Este o planta ce creste mai ales in interior, insa daca nu sunt conditii de inghet, poate fi scoasa afara. Se uda rar si poate creste pana la 1 m inaltime si infloreste pe timp de vara.

 

 

 

 

Cactusi

 

 

Ca si camelia, este o planta perena de apartament, care vara poate fi tinuta si la exterior, deoarece prefera lumina solara directa. Este necesara plantarea intr-un amestec de nisip si pamant si nu trebuie udata mai mult de o data pe luna, intrucat nu ii prieste umezeala.

 

Au nevoie de ghivece scunde si largi, deoarece radacinile cactusilor se dezvolta mai mult pe orizontala decat in adancime.

 

 

 

 

Plantele verzi

 

 

Aceste plante au nevoie constanta de lumina, pentru ca astfel frunzele se vor decolora. Se uda atunci cand se observa ca pamantul este usor uscat la suprafata, pulverizandu-se frunzele cu apa regulat si stergandu-se cu o carpa moale.

 

Puteti sterge cu bere frunzele groase si tari pentru a curata impuritatile si a oferi un luciu natural.

 

 

 

 

Trandafirul in ghiveci

 

 

Trandafirii iubesc lumina, asa ca trebuie sa-i pozitionezi undeva in dreptul ferestrei, unde pot beneficia de cateva ore de lumina in mod direct. Se vor usca treptat daca nu li se ofera suficienta lumina. Daca doriti sa ii ajutati sa infloreasca incontinuu, le puteti oferi chiar si un supliment de lumina artificiala.

 

Florile trecute se recomanda a fi tunse pentru a stimula inflorirea ulterioara a altora. Pamantul trandafirilor are nevoie de multa umiditate.

 

 

 

 

Azaleea

 

 

Se recomanda folosirea ghivecelor largi pentru ca radacinile sa se dezvolte optim. Azaleea nu trebuie udata cu apa rece, deoarece ii vor ingalbeni frunzele si va creste mai incet.

 

 

 

 

Cand schimbam ghiveciul unei flori?

 

 

Cand cumparati o floare noua. Dupa ce ati cumparat o planta noua, este necesar sa ii schimbati recipientul cu un ghiveci, deoarece a fost tinuta intr-un recipient de plastic temporar, folosit special pentru transport. Acest ghiveci trebuie sa aiba neaparat orificii de drenaj si o farfurioara in care sa adaugati apa.

 

 

Cand planta a crescut prea mare.  Va puteti da seama de faptul ca este necesar sa schimbati ghiveciul unei plante atunci cand ies radacinile prin orificiul de drenaj sau se vad la suprafata solului. Daca planta si-a pierdut stabilitatea, mutati-o treptat in ghivece cu cate un numar mai mare.

 

 

Momentul optim de transplantare. Cea mai buna perioada pentru a muta plantele dintr-un ghiveci in altul este la sfarsitul lui februarie – inceputul lui martie. In aceasta perioada, ritmul de dezvoltare al plantei se intensifica si radacinile vor avea mai multe sanse de acomodare cu noul loc.

 

Daca schimbati ghiveciul, trebuie sa schimbati si pamantul. Scoateti usor planta din vechiul ghiveci, scuturati pamantul de pe radacini, mutati-o in noul recipient, iar apoi adaugati pamant proaspat pana in momentul in care radacina se imbina cu tulpina, dupa care presati usor pentru a scoate aerul din el. Mentineti-l umed timp de cateva zile.

 

 

Etichete:flori ingrijire

Lasa un comentariu