Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Idei pentru amenajarea unui spatiu de relaxare in curte

15.10.2018 0 Comentarii

Iti poti amenaja curtea si gradina in nenumarate moduri, in functie de stilul preferat si de suprafata pe care o ai la dispozitie si poti chiar imbina frumosul cu utilul, pastrand un spatiu bine delimitat pentru cultivarea legumelor sau a plantelor aromatice. Oricare ti-ar fi insa alegerile, din curte nu trebuie sa lipseasca un spatiu pentru relaxare.

 

De ce ai nevoie de un spatiu intim in curte?

Cat de mult reusesti sa exploatezi un avantaj precum faptul ca stai la curte? Daca te gandesti bine, nu toata lumea impartaseste acelasi noroc, asa se face ca multi proprietari de bloc fac toate eforturile sa utilizeze cat mai bine potentialul balconului sau al terasei, transformandu-le in locuri de petrecere a momentelor de relaxare.

Posibilitatile sunt insa limitate, comparativ cu ceea ce poti face intr-o curte, unde alaturi de plantele decorative, gradina de legume sau de ierburi medicinale si masina parcata, poti avea si un loc numai al tau, in care te retragi ca sa rasfoiesti o carte si sa iti savurezi cafeaua, acelasi spatiu intim devenind insa, in diferite ocazii, si zona pentru gratar, locul unde organizezi petreceri la cina, pentru rude si prieteni sau zona de joaca a copiilor.

Idei de amenajare

Iata cateva idei care sa te ajute sa amenajezi un astfel de spatiu pentru relaxare, in propria curte:

  • Imprejmuieste zona selectata cu gard viu - o idee simpla si de efect, care asigura intimitate, ferindu-te de privirile trecatorilor, dar si cu rol pur decorativ, mai ales ca poti alege un gard care se mentine verde pe perioada intregului an. Gardul viu poate fi plantat pe o suprafata mai mica, in interiorul curtii, iar daca tii mult la intimitate, este important sa obtii un aspect cat mai uniform si sa ai grija ca frunzele sa imbrace fiecare spatiu. In curtile de dimensiuni reduse, se pot cultiva si plante cataratoare, conduse pe gard.
  • Transforma spatiul pentru relaxare intr-o oaza verde, adica intr-un adevarat loc de refugiu, plin cu plante de diverse marimi. Inspira-te din modelul adoptat de gradinile botanice, pentru amenajarea serelor.
  • Adauga o sursa de apa cu rol decorativ. Ai la dispozitie suficiente modele de fantani arteziene pentru gradina - alege, de exemplu, o fantana din compozit, care sa aiba curgere in cascada si de dimensiuni reduse, pentru aceasta zona.
  • Instaleaza o cada cu hidromasaj, pentru exterior, daca bugetul iti permite. Daca ai trecut de pasul cu plantarea gardului viu pentru intimitate, sau daca apelezi la paravane din panza si lemn, frumos decorate, nu exista loc mai bun in care sa te racoresti si sa ai parte de un masaj de relaxare, vara.
  • Adauga o instalatie de lumini suspendata sau instaleaza lampi cu design retro, fixate pe stalpi, pentru a lumina zona seara, dar si pentru a crea o atmosfera de cina romantica sau de petrecere, atunci cand vei planifica astfel de momente.
  • Odata cu venirea toamnei, incalzeste spatiul pentru relaxare cu o sursa de foc pentru gradina - o mini-constructie de tip foc de tabara pentru gradina, pe care o poti ridica cu propriile maini, cu ajutorul unei cupe speciale din inox sau din ceramica si a unui suport cu ajutorul caruia sa eviti contactul cu solul. Alte variante sunt biosemineele cu design modern - acestea sunt arzatoare cu flacara, dar fara fum si miros, care utilizeaza un combustibil natural numit etanol.

 

Lasa un comentariu