Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Idei de amenajare a balcoanelor mici

Publicat de admin 16.02.2018 0 Comentarii

In majoritatea apartamentelor mici, punerea in practica a unui loc de luat masa, unui loc de joaca sau unui colt intim in care poti citi sau in care iti poti face rutina nu se poate realiza din cauza spatiului restrans. Ei bine, datorita balconului, oricare din aceste idei poate fi pusa in aplicare, indiferent de suprafata acestuia.

 

Cand spatiul din bucatarie este restrans

 

Din cauza suprafetei restranse a multor bucatarii, multi proprietari aleg sa-si mute locul de luat micul dejun sau masa intr-o alta incapere. Prima optiune a acestora o reprezinta livingul, insa locul de luat masa poate fi amenajat si in balcon, daca acesta comunica direct cu bucataria si daca este inchis, izolat.

Un balcon mic este suficient de spatios pentru o masuta si doua scaune si reprezinta locul ideal pentru a lua micul dejun cu cineva drag sau in care poti servi un pahar cu vin. Daca doresti sa faci o amenajare moderna, poti inlocui masa cu un pervaz mai lat dintr-un material ce s-ar potrivi cu interiorul casei tale.

 

 

Cand muncesti de acasa

 

In conditiile in care lucrezi de acasa, indiferent de functia pe care o ai, iti poti amenaja propriul birou… in balcon. Daca garsoniera sau apartamentul pe care care il ai este mic si nu permite decorarea in exces sau pozitionarea anumitor piese de mobilier, balconul este solutia potrivita. Daca il folosesti rar sau aproape deloc, desi l-ai finisat, acest loc poate fi trnasformat in propriul tau spatiu de lucru, fiind in acelasi timp si intim.

Latimea balconului este un factor important in amenajarea biroului de lucru, intrucat cel mai probabil va fi nevoie sa apelezi la ajutorul specialistilor, iar in acest fel te poti asigura cu exactitate ca vei avea un birou care sa se incadreze in spatiul alocat. In functie de spatiu, dar si de dorintele tale, iti vei putea plasa cateva polite sau chiar si un dulapior pentru a avea loc sa iti depozitezi orice document.

 

 

Cand iti place sa citesti

 

Un factor important in dezvoltarea noastra, dar si in relaxare il reprezinta acel spatiu pe care oricine ar trebui sa-l aiba in propria locuinta si anume, un spatiu dedicat lecturii. Balcoanele reprezinta spatiile ideale ce pot fi transformate in spatii de lectura, ele fiind separate de restul casei si reprezentand un loc intim in care patrunde lumina naturala de dimineataPentru a obtine un loc de lectura confortabil, poti instala o mini canapea pe care sa o decorezi cu mai multe perne colorate si comode, iar pe peretele de deasupra sa montezi o aplica pentru ca dupa lasarea intunericului sa beneficiezi de lumina.

 

 

Cand doresti sa ai propria gradina

 

Daca esti pasionata de gradinarit, dar nu dispui de o gradina, balconul tau poate deveni una. Pentru o pata de culoare si diversitate poti alege ghivece cu flori de diferite dimensiuni si culori. 

Pentru un efect deosebit, poti aseza ghivecele in trepte, pentru a crea iluzia de perete verde. Aceasta varianta este foarte moderna si ofera sansa de a avea plantele intr-un singur colt si de a le uda mai usor.

 

Lasa un comentariu