Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Iata care sunt cele 10 lucruri care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Anul Nou

Publicat de admin 21.02.2018 0 Comentarii

Revelionul se apropie iar pregatirile sunt in toi. Printre numeroasele superstitii legate de noapte dintre ani, cele legate de pregatirea mesei festive ocupa un loc important in cultura romanilor si nu numai. Cei mai multi romani sunt superstitiosi si sunt convinsi ca anumte mancaruri nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Revelion, pentru ca acestea atrag norocul in urmatorul an.

 

Iata ce obiecte si mancaruri nu trebuie sa lipseasca de pe masa dintre ani!

 

 

1. Pestele

 

O zicala a romanilor spune ca "nici o masa fara peste", care trebuie respectata si in seara de Revelion. Din mosi stramosi se spune ca daca mancam peste la trecerea dintre ani, "alunecam" mai usor printre necazuri. Peste simbolizeaza abundenta si trebuie asezat intreg pe farfurii, altfel norocul se sfarama.

 

 

2. Strugurii albi

 

Fiind un simbol al belsugului, strugurii albi nu ar trebui sa lipseasca de pe masa dumneavoastra. Se spune ca daca mananci 12 boabe de struguri albi in noaptea dintre ani, vei avea parte de 12 luni dulci si pline de sanatate.

 

 

3. Fructele rotunde

 

Fructele rotunde simbolizeaza sanatatea si vitalitatea, iar acestea nu ar trebui sa lipseasca de pe masa dumneavoastra.

 

 

4. Legume verzi

 

Varza, salata si spanacul ar trebui mancate si ele in seara de Revelion. Se stie ca verdele este simbolul sanatatii iar frunzele sunt asociate cu bancnote, astfel se crede ca daca mancam legume verzi in seara de Anul Nou, vom fi mai bogati in noul an. 

 

5. Fasole, mazare si linte

 

Legumele in forma de boabe simbolizeaza si ele belsugul astfel ca nici acestea nu ar trebui sa lipseasca de pe masa dumneavoastra dintre ani.

 

6. Pastele si cerealele

 

Considerate simboluri ale unei vieti lungi si sanatoase, nu le evitati pentru cina dumneavoastra.

 

7. Carnea de porc

 

Vedeta meniurilor de sarbatori, carnea de porc trebuie sa se regaseasca pe masa de Revelion. Porcul este considerat norocos pentru ca insipra avutie, acesta fiind si motivul pentru care toate pusculitele au forma de porcusori.

 

 

8. Carnea de curcan

 

Pe masa de Revelion nu este recomandata carnea de pui, fiind considerata o pasare cu un simbol al saraciei. Nu va faceti griji, exista un inlocuitor. Carnea de curcan este o idee si mai buna mai ales pentru ca aceasta pasare este singura care aduce noroc.

 

 

9. Rodile si smochinele

 

Printre fructele care trebuie mancate in seara de revelion se enumera si rodiile si smochinele. Acestea simbolizeaza fertilitate si prosperitate.

 

10. Tortul

 

Tortul simbolizeaza vesnicia iar acesta cu siguranta nu va lipsi de pe masa de Anul Nou.

 

 

11. Sampania

 

La trecerea dintre ani, paharul de sampanie este nelipsit, considerandu-se astfel ca dorintele se vor implini iar noul an va veni numai cu bogatii.

 

Lasa un comentariu