Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Greseli pe care le faci cand speli

Publicat de admin 23.02.2018 0 Comentarii

Pentru a avea haine frumoase si imaculate, acestea trebuie spalate corect, conform materialului din care sunt facute sau a conditiilor de spalare aferente. Exista mici greseli pe care multi dintre noi le facem, iar aceste greseli ne pot distruge hainele fara sa ne dam seama.

 

Pe bedding.ro va prezentam cele mai frecvente greseli facute atunci cand vine vorba de spalatul hainelor.

 

 

 

 

     1. Sortarea necorespunzatoare a hainelor.

 

Hainele se sorteaza dupa culoare, dar trebuie sa acordati atentie si tipului de tesatura. Spre exemplu, hainele de lana trebuie spalate separat, iar prosoapele nu trebuie sa fie amestecate cu hainele din fibra sintetica.

 

     2. Incercarea de a scapa de pete intr-un mod gresit.

 

Daca obisnuiti sa frecati excesiv petele de pe haine, acest lucru ar putea determina aparitia gaurilor. Petele trebuie indepartate usor, iar cel mai bun mod in care se poate evita aparitia lor este prin punerea unei bucati de material alb deasupra petei, adaugarea unui produs pentru indepartarea petelor si lasarea la inmuiat.

 

     3. Prea mult detergent.

 

Folosirea unei doze mari de detergent poate duce la crearea de spuma in exces, lucru ce poate aduna murdaria in locuri stramte, precum gulerul unei camasi. Din cauza acestui lucru, la final, hainele vor fi tot murdare, iar rezultatul nu va fi cel dorit.

 

      4. Nu se acorda suficienta atentie fermoarelor.

 

Inainte de a fi bagate la spalat, fermoarele trebuie inchise pentru a nu agata alte haine.

 

      5. Prea mult inalbitor.

 

Din cauza inalbitorului, tesaturile pot deveni mai putin durabile si se pot rupe cu usurinta. Pentru ca hainele sa-si recapete prospetimea se poate folosi zeama de lamaie, un inlocuitor de uz casnic, care este la indemana oricui.

 

      6. Inchiderea nasturilor.

 

Nu inchideti nasturii, in cazul in care nu doriti sa-i inlocuiti. Se pot desprinde foarte usor in masina de spalat.

 

       7. Spalarea costumelor de baie in masina de spalat.

 

Hainele facute din elastan sau spandexnu ar trebui bagate la masina de spalat. Se recomanda spalarea acestora in apa rece, manual.

 

       8. Folosirea unui singur ciclu pentru perne si paturi.

 

Daca spalati pernele si paturile in masina de spalat, alegeti sa faceti 2 spalari, deoarece penele din perne pot retine spume, iar o parte din detergent poate ramane in interior.

 

       9. Spalarea hainelor fara a le sorta.

 

Sortati hainele pe culori si categorii pentru a evita intrarea la apa sau degradarea culorilor.

 

       10. Folosirea balsamului de rufe pentru prosoape.

 

In balsamul de rufe se afla niste compusi care reduc capacitatea de absorbtie, fapt pentru care acesta nu ar trebui folosit pe prosoape.

 

       11. Prea multe haine.

 

Masina de spalat nu ar trebui supraincarcata, deoarece se poate strica si, totodata, hainele nu se vor spala corespunzator.

 

      12. Utilizarea unor detergenti foarte scumpi. 

 

Pentru multi dintre detergentii de „prima clasa” exista inlocuitori de uz casnic. Sarea poate face hainele sa arate mai luminoase, creta ajuta la eliminarea petelor, iar sucul de lamaie poate fi folosit pentru a face hainele moi si pentru a oferi un miros placut.

 

Lasa un comentariu