Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Folosirea bicarbonatului de sodiu nu este mereu o idee buna

Publicat de admin 15.02.2018 0 Comentarii

Bicarbonatul poate functiona si ca solutie de curatare. Cu toate astea, nu toate obiectele pot beneficia de aceasta tehnica, pentru ca multe se pot deteriora.

 

Clasicul bicarbonat de sodiu poate functiona si ca solutie de curatare. In acelasi timp, nu toate obiectele pot beneficia de aceasta tehnica din cauza deteriorarii. 

 

Foarte multe suprafete din metal pot fi curatate cu bicarbonat de sodiu. Atentia se atrage asupra obiectelor din aluminiu la care trebuie sa veti grija. Procedura se face intr-un interval de timp relativ scurt. Limpeziti imediat dupa ce ati pus bicarbonatul de sodiu iar probleme au sanse mari sa dispara. Pentru a avea o curatenie deosebita in casa dumneavoastra ar fi bine sa luati in calcul urmatorul sfat: nu lasati sa se puna pfraful pe obiectele dumneavoastra de aluminiu. Exista sanse foarte mari ca acestea sa oxideze iar vasele si obiectele din portelan isi vor schimba culoarea si aspectul, ceea ce nu va doriti in locuinta dumneavoastra.

 

 

O gama larga de specialisti sustin ca cel mai eficient mod de a curata obiectele din argint este prin frecarea cu bicarbonat de sodiu iar pentru o nuanta neschimbata a acestora se recomanda impachetarea cu folie de aluminiu. De alta parte sunt si specialisti care considera acest lucru ca fiind unul negativ. Piesele se pot deteriora din cauza procedurii prea abrazive. Tehnica prezentata nu este recomandata mai ales daca vesela dumneavoastra are piese decoratibe din petre pretioase din perle. Obiectele valoroase din casa dumneavoastra ar fi bine sa consulte un specialist daca tineti cu adevarat la ele.

 

Vesela aurita si marmura

 

Vesela aurita cu aur de 24 de karate este foarte rara si sunt sanse mici sa detineti una ca aceasta. In cele mai multe cazuri se folosec imitatii. Oricum ar fi, nu uitati ca trebuie sa aveti mare grija cu bicarbonatul de sodiu si sa alegeti alta metoda de curatare.

 

Cei mai multi din producatorii de marmura nu recomanda folosirea bicarbonatului se sodiu pe aceste obiecte. Chiar daca nu este abraziv, aplicarile repetate pot duce la deteriorarea marmurei. Folosirea detergentilor speciali este o idee clasica si destul de buna pentru a mentine vesela casei dumneavoastra intr-o stare buna pe termen lung.

Lasa un comentariu