Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Efectele spectaculoase ale iluminatului

08.11.2018 0 Comentarii

Lumina influenteaza felul in care percepem spatiul si obiectele din jur, iar de felul in care o "imblanzim" depinde succesul unui amenajari.

 

Lumina nu doar ca ne permite sa ne desfasuram toate activitatile obisnuite, ci ne regleaza si ceasul biologic, influenteaza starea de spirit, ne ajuta sa distingem culorile, sa punem in valoare obiecte. Iar pentru o amenajare reusita, trebuie sa concepi o schema de iluminat care sa corespunda nevoilor tale. 

 

Coreleaza dimensiunile corpurilor de iluminat cu marimea camerei. Evita lustrele sau lampile lungi in camerele joase; aici se potrivesc aplice cat mai plate, fixate pe tavan sau pereti. Pe langa iluminatul general, identifica alte locuri unde este nevoie sa vezi bine. De exemplu, la bucatarie, la blatul de lucru, unde prepari mancarea, ai nevoie de multa lumina, asa ca o lampa fixata sub corpurile superioare ale mobilei te ajuta enorm. Si zona aragazului este adesea umbrita, asa ca becul hotei iti permite sa observi mai bine evolutia preparatelor. 

 

La baie monteaza o aplica pentru iluminat general si una deasupra chiuvetei. Monteaza spoturi in dulapurile unde expui obiecte deosebite. Foarte practice sunt micile lampi cu baterii care se pot pune in dulapuri ca sa vezi tot continutul. 

 

Daca te preocupa factura la curent, alege becuri economice, neoane sau LED-uri care consuma foarte putin si instaleaza pe holuri lampi cu senzor de miscare. Asa nimeni nu mai uita lumina aprinsa. Pentru iluminatul de siguranta, monteaza banda cu LED-uri, la baza dulapurilor sau a peretilor, sub trepte. 

 

Pentru confort sporit, alege becuri inteligente, cu WI-FI si cu lumina reglabila.

 

Poti alege becuri decorative cu un aspect deosebit. Gasesti imitatii de lumanare, unele mari, cat un glob, unele cu filament, dar si cu elemente decorative in interior (flacara, floare), ideale pentru lampile de veghe. Asadar, ia in calcul factorul lumina si foloseste-l in avantajul tau.

 

Lasa un comentariu