Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Echilibru si armonie in casa

19.11.2018 1 Comentarii

Cand iti amenajezi casa, vrei sa obtii un ansamblu armonios, care emana energii pozitive. Iata cateva sfaturi pentru a reusi.

 

Ambianta unei locuinte nu tine numai de stil, de calitatea mobilei, ci si de respectarea anumitor reguli care permit atragerea energiilor pozitive.

 

Pentru a avea un flux optim de energie in casa, conform opiniilor specialistiilor in Feng Shui, este bine sa:

 

  • renunti la obiectele vechi, nefolositoare, desperecheate, rupte sau ciobite, la aranjamentele cu flori uscate;
  • sa pastrezi ordinea in sertare si dulapuri;
  • sa pastrezi ferestrele mereu curate;
  • sa aspiri si sa stergi des praful;
  • sa nu supraaglomerezi spatiul din locuinta;
  • sa aerisesti des toate camerele, indiferent de anotimp;
  • sa renunti la televizor si computer in dormitor sau macar sa le scoti din priza pe timpul noptii. 

 

Daca ai probleme cu somnul, ar putea sa te ajute un "prinzator de vise", un cerc din lemn (preferabil salcie, este mai maleabil), pe care se tese o structura ca o plasa de paianjen (din ata, piele ori sarma) si se decoreaza cu pene, margele. Acest obiect are, in cultura amerindienilor, calitatea de a agata toate visele urate, care vor pieri odata ce vor fi mangaiate de razele soarelui.

 

Un alt obiect menit sa protejeze casa vine de data aceasta din zona asiatica. Este vorba despre clopoteii de vant, care se agata sub stresini sau pe balcoane si la cele mai mici adieri ne delecteaza auzul cu sunete linistitoare. In Feng Shui, acest clopotei, care pot fi amplasati si in casa, au capacitatea de a propaga energia vitala Qi. Clopoteii au rolul de a indeparta energiile negative si a atrage norocul. Pot fi confectionati din bare metalice (cupru, arama, aluminiu, otel), din tulpini de bambus sau alt lemn, din sticla, ceramica sau rasini. Ca sa produca efectul scontat, evita sa asezi clopoteii deasupra zonei de dormit, a celei in care lucrezi sau acolo unde petreci mult timp. Armonie in casa mai aduc si anumite plante precum crassula (copacul cu bani), bambusul, plantele aromatice si cele care purifica aerul. Ai grija ca ele sa fie mereu sanatoase, curatate de uscaturi. 

1 Comentarii

Nati:
21.11.2018, 03:20:59 PM
Raspunde

Eu am nevoie de acest semineu de masa pentru armonie in casa mea, sau cel putin in suflet. :) http://www.riodesign.hu/disztargy/burn-asztali-kandallo

Lasa un comentariu