Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Dormitor in stil asiatic

Publicat de admin 17.01.2018 0 Comentarii

Daca esti un fan  al incaperilor clasice, insa eviti folosirea nonculorilor, poti folosi in decorare, drept sablon, stilul asiatic si vei obitine o incapere in care te vei simti bine, dar si relaxanta.

 
 
Un dormitor in stil asiatic va deveni cu siguranta centrul locuintei tale, o zona plina de originalitate. Fie ca ai un dormitor mare, fie unul mic, stilul asiatic poate fi implementat cu succes oriunde. Elementele cheie din stilul asiatic sunt peretii, podelele si patul, deci va trebui sa te ocupi de ele.


Ce culori alegi pentru un dormitor asiatic 

 

Cele mai potrivite combinatii pentru dormitorul asiatic sunt rosul si auriul, insa toate culorile inchise si combinatiile la care visai pot fi folosite in vopsirea peretilor, ceea ce poate fi foarte distractiv. 
 
Pentru un aspect dramatic, este recomandat rosul cu cateva accente de auriu, iar apoi poti mobila dormitorul cu obiecte de culoare neagra. Pentru o combinatie proaspata, poti folosi verde si galben, verde si portocaliu. Tot pentru o combinatie reusita poti alege rosu si negru, cu mici accente de bej.

Patul, elementul central al dormitorului 

 

In stilul asiatic este esential ca patul sa se potriveasca acestui stil, impreuna cu lenjeriile. Cele dinurma ar trebui sa fie din matase, satin pentru a oferi un aer luxos.  Totodata, din aceasta categorie fac parte cuverturile din dantela sau brocart.
 

Modelele geometrice sunt ideale si ofera un plus de decadenta dormitorului. Culorile bej, maro, negru, rosu, verde, galben sunt culorile care se potrivesc si reprezinta cu maiestrie stilul asiatic.
 

Mobila potrivita pentru un dormitor asiatic 

 

Mobila asiatica este de obicei joasa si in culori inchise, negrul si tonurile de maro si bej, fiind catalogate drept cele mai potrivite. Se poate opta si pentru mobilierul din bambus, ce s-ar integra perfect in stilul Asiatic.

Spre exemplu, daca peretii din dormitor sunt vopsiti in tonuri de verde mobilierul din bambus poate sa confere camerei o atmosfera calma si relaxanta. De asemenea, mobilierul de culoare maro se imbina perfect cu obiectele rosii sau negre.
 
Totodata, pentru a exista un echilibru se pot folosi si piese de mobilier in tonuri de alb sau bej. Poti realiza un decor interesant, informandu-te despre stilul asiatic. Exista seturi speciale de mobila pe piata ce pot face ca decorul sa fie unul unitar, ele fiind compuse din pat, noptiere, sifonier.  


Este recomandat ca mobilierul pentru dormitor sa fie unul care sa transmita eleganta, simplitate prin liniile sale fine si clare. De asemenea, se pot folosi si lustre speciale, precum felinarele din hartie, in diverse culori si modele pentru a-ti transforma dormitorul intr-unul cu totul deosebit.

 

Accesorii decorative

Accesorile pot juca un rol important in decorarea dormitorului dumneavoastra. Plantele de dimensiuni mai mici, tablourile si tapetul cu crengute inflorite reprezinta una dintre variante. Totodata, puteti recurge la picturile cu tematici asiatice sau la stickerele decorative.

 

Dormitoarele in stil asiatic sunt caracterizate prin simplitate si minimalism. Dezordinea si decoratiunile in exces trebuie evitate, intrucat acestea sa nu incarce incaperea din punct de vedere vizual, aceasta trebuind sa fie cat mai aerisita.

Lasa un comentariu