Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Cum se curata pernele

22.10.2018 0 Comentarii

Avem grija sa schimbam lenjeria patului saptamanal, sa aerisim si sa curatam salteaua, dar de perne ne ocupam prea putinai dintre noi.

Culmea, ele se murdaresc chiar mai mult decat lenjeria, nefiind suficient sa schimbam fetele de perna, intrucat murdaria, praful si acarienii se ascund in interior.

In mod normal se recomanda dezinfectarea lunara a pernelor, dar multi nu o fac sau nu stiu cum.

Cum se pot curata eficient pernele, evitand imbolnaviri si alergii

  1. Majoritatea se pot curata in masina de spalat, citind cu atentie eticheta cu instructiunile de spalare. Folositi detergent lichid pentru a preveni depunerea de detergent in interior. Adaugati in masina cateva rufe, pentru a echilibra cuva. Clatiti de doua ori, apoi lasati-le la uscat pana cand sunteti siguri ca nu mai e nici urma de umiditate, pentru ca altfel pot mucegai si se pot deteriora.
  2. Unele perne se pot desface cu usurinta, in special cele din burete, carora le poate fi spalat interiorul impreuna cu lenjeria, asigurand astfel o curatenie si o igiena perfecta.
  3. Folositi solutia de bicarbonat impreuna cu otetul: acestea dezinfecteaza, curata in profunzime. E suficient sa amestecati jumatate ceasca de otet cu jumatate ceasca bicarbonat. Puneti pernele in masina de spalat, incarcati cu apa si, cand pernele vor fi acoperite de apa faceti pauza in programul masinii, adaugati solutia si continuati spalarea. Aceasta tehnica dezinfecteaza foarte bine si se obtin perne foarte albe, ca noi.
  4. Apa oxigenata – se poate folosi pentru indepartarea oricarui tip de pata; deseori murdarim portiuni mici cu ruj, ciocolata, cosmetice, transpiratie si aceasta fiind solutia clasica. Petele pot fi tratate cu apa oxigenata inainte de spalarea saptamanala.
  5. Pernele sunt folosite de fiecare dintre noi minim opt ore zilnic, iar caile noastre respiratorii pot fi serios afectate in cazul in care nu suntem constanti si nu dam atentie curateniei lor.

  6. Prin aplicarea acestor metode ne putem asigura o igiena buna, dar si un somn odihnitor si parfumat.

Etichete:curatare perne

Lasa un comentariu