Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Cum pastrati caldura in locuinta?

12.10.2018 0 Comentarii

Cele mai mari pierderi de caldura au loc prin tavan, pereti si golurile acoperite de ferestre si usi. Pentru limitarea acestora, este necesar sa va indreptati atentia spre punctele-cheie amintite si totodata sa luati mai multe masuri practice, deoarece pot conduce la rezultate spectaculoase.

 

Izolarea peretilor, a podului, alegerea unei tamplarii de buna calitate si a unui sistem de incalzire reprezinta principalele masuri pe care trebuie sa le aveti in vedere, alaturi de altele secundare, daca vreti sa mentineti cat mai mult caldura la interior.

 

 

Izolarea termica, cea mai eficienta metoda

 

In cazul caselor, izolarea acoperisului, a peretilor exterior, a tavanului si a podelei reprezinta o operatiune deosebit de importanta. Solutia cea mai simpla si comoda pentru realizarea termosistemului este polistirenul, un material care are avantajul principal ca nu ingreuneaza structura si se monteaza usor. Un produs innovator in ceea ce priveste produsele din poliestern este termosistemul decorativ. Fabricat din polistiren de inalta densitate, EPS100, laminat cu strat protector, acesta pastreaza temperatura optima in locuinta si totodata individualizeaza fatada prin design.

 

 

Avantajele vatei minerale balzatice

 

Vata minerala este unul dintre cele mai indicate materiale izolante, insa trebuie aleasa cu grija, in functie de suprafata pe care urmeaza sa o izolati. Pe piata de profil exista produse dedicate, care se aplica usor si au un rezultat eficient in materiale de confort, economie energetica etc. Pentru izolarea optima a acoperisurilor inclinate, cele mai recomandate sunt produsele din vata mineral de sticla si vata minerala bazaltica. Printre avantajele izolarii la exterior cu vata mineral bazaltica se numara limitarea pierderilor de caldura si crearea unui climat agreabil in interiorul locuintei, datorita circularii aerului. In plus, o astfel de izolatie are o rezistenta ridicata la incendii si impiedica formarea condensului si, deci, aparitia mucegaiului. Izolarea acoperisului se face, in principal, cu vata minerala cu grosimea de pana la 25 cm, in straturi incrucisate.  

 

 

Tamplaria si sticla de buna calitate reduc pierderile de caldura

 

Reducerea pierderilor de caldura este cu atat mai mare cu cat utilizati o tamplarie de buna calitate, din PVC, aluminiu sau lemn stratificat, cu profilul compus din cel putin 5 camere interioare de izolare si latimea de incastrare in zid de minimum 70 mm. Un profil eficient, care mentine caldura in locuinta, trebuie completat cu un pachet de sticla adecvat, compus din doua sau trei foi de geam.

 

 

Vopsea termoizolanta

 

O metoda noua de termoizolare consta in aplicarea unor vopsele special, care, datorita nanoparticulelor pe care le contin, impiedica transferul de caldura, reflecta radiatia termica si creeaza o bariera impotriva umiditatii. In sezonul rece, stratul de vopsea aplicat la interior va impiedica pierderea caldurii prin pereti. Cele mai recomandate pentru a fi acoperite cu o vopsea care izoleaza termic sunt suprafetele predispuse la formarea igrasiei si mucegaiului, precum peretii interiori orientate spre nord, peretii si tavanele mansardelor etc.

 

 

Sisteme de incalzire performante

 

In prezent, centralele termice in condensare asigura o eficienta sporita. Insa foarte important este sa nu lasati locuinta sa se raceasca prea mult, deoarece, pentru a atinge din nou temperature dorita, va fi nevoie de mai multa energie decat daca ati mentine in interior o valoare termica constanta. De aceea, pentru a beneficia de un indice de confort termic potrivit, dar si pentru a face economii, specialistii va recomanda sa utilizati accesorii de termo-reglare automata (cronotermostate, senzori externi de temperatura etc.) si programe de incalzire presetate sau programe personalizate, astfel incat consumul instalatiei de incalzire sa fie in deplina concordanta cu nevoile voastre. Pentru a evita pierderile semnificative de caldura, nu este indicat sa instalati termostatele in imediata apropiere a ferestrelor.

 

 

Sfaturi practice

 

… care tin mai mult de stilul vostru de viata:

 

  • Tineti usile camerelor inchise, ca sa nu incalziti inutil spatiile de trecere (holurile);
  • Evitati sa uscati hainele pe calorifer, deoarece veti consuma mai multa energie pentru incalzirea interiorului;
  • Nu asezati obiecte sau polite cu rol de depozitare deasupra caloriferelor, intrucat vor impiedica circularea aerului cald – acesta trebuie sa aiba acces usor in zona pe care doriti sa o incalziti;
  • Nu mascati radiatoarele cu obiecte de mobilier;
  • Daca nu incalzesc uniform, aceste surse de incalzire trebuie aerisite la fiecare inceput de sezon rece si dotate cu robinete termostatate. Astfel, veti putea sa controlati temperatura in fiecare camera si veti evita pierderile de caldura;
  • Daca aveti jaluzele exterioare, obloane, rulouri si chiar perdele, lasati-le in jos atunci cand temperaturile de afara sunt foarte scazute. Atentie insa! Perdelele nu trebuie sa “curga” pana jos, peste calorifere, deoarece vor obtura circularea aerului cald. In schimb, puteti opta pentru perdele care ajung la nivelul pervazului. Cu draperiile procedati la fel.

 

Etichete:caldura locuinta

Lasa un comentariu