Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Cum eviti cele mai comune greseli de amenajare

Publicat de admin 28.02.2018 0 Comentarii

 

 

Atunci cand nu doresti sau nu iti permiti sa apelezi la un specialist sau consideri ca este o provocare sa iti amenajezi pe cont propriu casa, trebuie sa tii cont de cele mai comune greseli, pe care va trebui sa le eviti pentru a avea o amenajare reusita.

 

 

Cadru incarcat

 

 

Un spatiu ordonat si perfect functional este dificil de mentinut atunci cand este prea incarcat. Evitati aglomerarea spatiului cu prea multe decoratiuni, pastrand astfel un aspect armonios si echilibrat.

 

 

 

 

Iluminare nepotrivita

 

 

Nimic nu este mai placut la finalul unei zile pline decat compania persoanelor dragi si atmosfera calda de acasa, iar o singura sursa de lumina puternica poate ruina ambianta primitoare. Cea mai buna modalitate de a ilumina un spatiu este folosind minimum doua surse, precum un lampadar, o veioza  sau mai multe beculete atarnate, care vor inunda incaperea cu lumina calda.

 

 

 

 

Covoare de dimensiuni mici

 

 

Elementul care are puterea de a crea unitate in cadrul decorului, desavarsindu-l cu stil si un plus de confort este covorul. Un prim pas important in alegerea unui covor este sa te asiguri ca are dimensiunea potrivita. De regula, acesta coincide cu zona cea mai animata din incapere si trebuie sa fie suficient de mare pentru ca piesele din mobilier din acea zona sa fie plasate pe covor.

 

 

 

 

Prea putin spatiu de depozitare

 

 

Pentru un mediu bine organizat si o imagine aerisita a decorului spatiul de depozitare este esential. Trebuie sa ai in vedere spatiul de depozitare in alegerea pieselor de mobilier, optand pentru corpuri cu usi si sertare si canapele sau paturi cu lada.

 

 

 

 

Tablouri la o inaltime nepotrivita

 

 

Tablourile au un rol important in personalizarea oricarei incaperi, iar inaltimea la care sunt agatate este importanta pentru ca efectul sa fie cel asteptat. Ideal este ca acestea sa fie agatate, la inaltimea medie a unei persoane pentru a le privi confortabil, de la acelasi nivel.

 

 

 

 

Estetica in detrimentul functionalitatii

 

 

Mai mult decat estetice, piesele de mobilier trebuie sa raspunda cu eficienta nevoii de confort si functionalitate. In momentul in care alegi mobilierul, trebuie sa ai in vedere aceste aspect pentru a te asigura ca amenajarea este pe cat de frumoasa, pe atat de confortabila.

 

 

 

 

Lipsa culorii

 

 

Culorile neutre nu au varsta si sunt mereu la moda, un strop de culoare poate face minuni pentru decorul tau. Completeaza-l cu mici accente de culoare pentru o imagine de ansamblu echilibrata si plina de viata.

 

 

 

 

In amenajarea unui cadru estetic si confortabil nu exista reguli. Daca acorzi atentie detaliilor, te vei asigura ca spatiul de acasa raspunde cu eficienta nevoii de confort, in timp ce iti reflecta personalitatea si este pe gustul tau.

 

 

Ponturi: Incaperile mici pot arata incredibil de bine daca alegeti mobilierul si decoratiunile potrivite. Cea mai frecventa greseala este alegerea unor piese de mobilier mult prea mari.

 

Numarul mare de culori utilizate, imprimeuri sau decoratiuni pot crea o “dezordine” estetica. Incearca sa treci totul printr-un filtru si sa te rezumi la maxim 3 culori, dintre care una sa fie neutra.

 

La polul opus sunt cei care folosesc prea putine decoratiuni sau chiar deloc. Micile accesorii pot scoate din monotonie amenajarea si pot conferi personalitate spatiului. Chiar si stilul minimalist, cel mai curat, solicita cateva obiecte decorative si aici pot fi incluse pernele decorative, ramele foto, vazele, etc. In cazul incaperilor mici, obligatorie este prezenta oglinzii.

 

Confortul trebuie sa primeze in locuinta ta, asa ca nu trebuie sa optezi pentru anumite obiecte doar pentru ca sunt la moda. Alegerile trebuie sa fie facute in functie de necesitatile tale, iar calitatea ar trebui sa te ghideze in luarea unei decizii, si nu cantitatea.

Lasa un comentariu