Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Cum alegi cel mai bun scaun de birou

Publicat de admin 17.01.2018 0 Comentarii

Numarul de ore petrecut la birou este deosebit de mare, iar aceasta poate fi o problema ce ne poate afecta sanatatea. Alegerea scaunului de birou nepotrivit poate fi un factor ce ne poate declansa anumite afectiuni si poate favoriza aparitia si altor probleme.

Din cauza orelor petrecute in fata calculatorului sau la birou, spatele si gatul pot fi zone afectate, iar o durere banala se poate accentua si poate deveni ceva serios si de tratat in timp. Cumpararea unui scaun ergonomic, care sa se adapteze corpului tau, pentru a-ti crea confortabilitate, astfel incat spatele sa aiba o pozitie corecta este recomandarea specialistilor.

Acest scaun ergonomic va trebui sa aiba un suport lombar, intrucat partea inferioara a spatelui este cea mai afectata zona atunci cand stam la birou. In functie de bugetul tau, exista scaune cu un suport lombar reglabil  in inaltime, dar si in adancime, insa daca nu doresti sa faci o investitie serioasa, te poti rezuma doar la scaunul ergonomic fix.

Rotile si picioarele scaunului de birou sunt si ele aspect importante in alegerea elementului potrivit. Este recomandata achizitionarea unui scaun cu cinci picioare, deoarece acesta ofera o stabilitate extrem de buna. Rotile trebuie sa fie functionale pe cat mai multe suprafete, fie pe parchet, gresie sau mocheta.

Bratele scaunelor se recomanda a fi reglabile. Scaunele de birou cu brate reglabile pe inaltime si lungime intra cu usurinta sub birou si scoate complet pentru a permite si implinirea altor sarcini, acestea fiind catalogate drept cele mai bune. Pentru relaxare, dar si pentru buna noastra conditie fizica se recomanda ca bratele scaunelor ar trebui sa permita antebratelor sa fie la 90 de grade si sa sprijine doar coatele.

Greutatea  maxima suportata este un factor esential, intrucat scaunul potrivit, chiar si in cazul persoanelor corpolente nu ar trebui sa se uzeze rapid. Alte aspecte sunt reprezentate de catre garantia oferita, ce poate varia de la trei luni pana la cativa ani, dar si de design, pentru ca scaunul ales va trebui sa se integreze in camera in care doresti sa il pozitionezi.

Scaune de birou care trebuie evitate

Nu sunt recomandate scaunele de birou cu spatarul foarte bombat, intrucat coloana iti va fi mentinuta intr-o pozitie fortata si arcuita, pe cand un scaun potrivit iti va acorda o pozitie corecta, naturala si nu ti-o va arcui inutil.

Achizitionarea unui scaun cu spatar este recomandata, intrucat scaunele de birou fara spatar nu ofera nicio sustinere a coloanei, iar dupa cateva ore vei ceda si ti se va arcui spatele, indiferent de cat de corecta este pozitia ta la birou.

Timpul petrecut foarte mult la birou face ca durerile de spate si de gat sa fie inevitabile, daca la un interval de 1-2 ore nu facem o pauza. Atunci cand stam in scaunul de birou folosim aproape 100 de muschi, iar pauzele la anumite intervale de lucru, dar si alegerea scaunului potrivit te vor face sa te bucuri complet de beneficii, dar si de alegerea facuta.

Lasa un comentariu