Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Culori pentru un somn odihnitor

Publicat de admin 24.02.2018 0 Comentarii

Cromoterapia are un rol foarte important in odihna noastra, deoarece corpul nostru reactioneaza constant la culori.

 

Peretii, asternutul de pat, draperiile au un rol important, deoarece foarte multi oameni vad in culori niste remedii ce actioneaza subtil asupra corpului.

 

Iata cele mai placute combinatii de culori, ce isi pot pune amprenta asupra odihnei tale.

 

 

Negrul – indeamna organismul sa se odihneasca, inducand starea de somnolenta.

 

 

Pe lunga durata, poate sa si deprime, deoarece este asociat cu tristetea. Folosirea sa in mici cantitati poate fi benefica, daca ai un temperament energic, insa nu este indicata zugravirea completa a peretilor in aceasta nuanta.

 

 

 

 

Albastrul – culoare reconfortanta, ce induce relaxarea fizica si psihica.

 

 

Este recunoscut pentru efectele sale sedative, fiind o culoare ideala pentru dormitor. Bleumarinul este, insa, nuanta care are cel mai puternic efect, favorizand somnul profund.

 

 

 

 

Verdele – confera o stare de energie.

 

Aceasta culoare induce un sentiment de liniste si de echilibru  unor functii fiziologice si favorizeaza respiratia lenta si profunda, ajutand sa avem un somn calm si detasat.

 

 

 

 

Albul – detine capacitatea de a dinamiza.

 

Stimuleaza neuronii si este mai potrivit in incaperile in care suntem cel mai mult active pe timpul zilei, precum dormitor sau bucatarie. Daca doresti totusi sa iti zugravesti dormitorul in alb, foloseste-l in combinatie cu alte culori.

 

 

 

 

Rosul – este foarte stimulativ.

 

Poti include in dormitor un accent de rosu, data fiind actiunea sa tonica, insa nu este indicat sa zugravesti complet peretii incaperii in care dormi in rosu, deoarece va fi obositor din punct de vedere vizual. Rosul are si proprietati afrodisiace.

 

 

 

 

Rozul – inlatura stresul si pesimismul.

 

Rozul este, de asemenea, o nuanta stimulativa, mai putin decat rosul, insa, cromoterapeutii nu recomanda folosirea in exces a acestei culori.

 

 

 

 

Galbenul – alunga melancolia si depresia.

 

Incurajeaza interaciunile interumane si comunicare, fiind o culoare tonica, dar nu si stimulatoare. Este recomandata celor care au tendinta de a se inchide in sine. Poate fi asociat cu albastru, violet sau verde.

 

 

 

 

Stiati ca? – incepand cu varsta de 20 de ani, cristalinul si umoarea apoasa din ochi incep sa se ingalbeneasca. La 60 ani ochiul filtreaza mai mult sau mai putin de 65% dintre undele albastre, ducand astfel la o carenta in aceasta banda de lumina vizibila. De aceea, poti imbogati in nuante de albastru lucrurile din mediul inconjurator.

Lasa un comentariu