Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Cele mai benefice culori pentru dormitorul tau

Publicat de admin 09.08.2016 0 Comentarii

Te simti bine in dormitorul tau? Te trezesti odihnit? Fie ca vrei sau nu, majoritatea timpului ti-l petreci in dormitor, mai exact in pat, dormind. Fiecare avem nevoie de somn in cantitati mai mici sau mai mari, insa calitatea somnului este mult mai importanta decat durata acestuia. Poti dormi 5 ore si te poti trezi la fel de odihnit ca dupa un somn de 8 ore.

Stiai ca modul in care este amenajat un dormitor, culorile si lumina sunt factorul principal pentru felul in care ne simtim si dormim?

Iata cateva sfaturi pentru a-ti alege cele mai benefice culori pentru stilul tau de viata.

  1. Deschide sifonierul si orienteaza-te in functie de cele mai predominante culori in garderoba ta. De cele mai multe ori culorile hainelor pe care le purtam sunt cele care ne fac sa ne simtim bine.
  2. Alege o culoare mai inchisa pentru peretii camerei si una mai deschisa pentru mobilier si lenjerii de pat, sau invers. Mereu trebuie sa existe un contrast intre aceste elemente.
  3. Decoreaza-ti peretii cu picturi vii, de preferat peisaje din natura ce exprima liniste si relaxare (un rau, un munte, etc).
  4. Tavanul trebuie sa exprime mereu senzatia de liberatate, asa ca alege o culoare mai deschisa care crezi ca ti se potriveste cel mai bine. Este probabil ultimul lucru la care te uiti inainte sa adormi si primul lucru pe care il vezi cand te trezesti.
  5. Asigura-te ca becurile pe care le folosesti au o culoare calda, iar intensitatea lor nu este foarte puternica.

In ultimul rand, nu uita ca un somnul odihnitor te face o persoana mult mai energica, reduce stresul, iar in felul acesta vei da mai mult randament pe parcursul zilei, vei avea mai mult timp pentru ati face activitatile zilnice si, cel mai important, vei fi o persoana mult mai fericita.

Lasa un comentariu