Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Ce poti face cu alimentele expirate

Publicat de admin 15.02.2018 0 Comentarii

 

Ai alimente expirate in casa si nu stii ce sa faci cu ele in afara de a le arunca? Iata cateva idei excusive bedding.ro care te vor ajuta cu siguranta!

 

 

 

De-a lungul timpului, datorita procedeurilor moderne de conservare, alimentele de zi cu zi rezista mai mult in zilele noastre, dar si datorita faptului ca frigiderele au devenit disponibile pe scara foarte larga.

 

Stim cu totii ca este foarte greu sa tinem minte care este perioada in care putem consuma alimentele. Multe alimente au data de expirare doar orientativa iar aceste produse pot fi consumate si dupa ce aceasta trece. Iata cateva dintre acestea!

 

Oua 

 

 

Nu prea poti sa iti dai seama daca un ou mai este bun pentru consum decat dupa ce il spargi. Totusi exista sanse sa fie comestibil o perioada lunga de timp dupa ce data de expirare a trecut. In mod normal, ouale pot fi consumate pana la 5 saptamani dupa ce au fost achizitionate, daca au fost depozitate la rece pe parcursul perioadei.

 

Cel mai bun semn este mirosul. Daca aceti oua care au depasit termenul de valabilitate, spargeti-le pe rand intr-un bol si mirositi-le. In cazul in care vi se pare suspect, singura alternativa este sa le aruncati la gunoi. Nu consumati alimente care au un miros ciudat chiar daca acestea nu ai depasit termenul de valabilitate.

 

Laptele 

 

 

Este demonstrat faptul ca laptele mai este bun de consum inca sapte zile dupa data de expirare, daca recipientul acestuia nu a fost deschis. Mirosul ciudat duce la aruncarea acestuia. Ca aceasta perioada sa fie cat mai mare, lactatele trebuie depozitate in frigier dar nu pe usa acestuia. Fiind deschisa constant, este expus la fructuatii de temperatura care pot duce la alterarea lui.

 

 

Branza

 

 

Perioada de valabilitate in cazul branzei depinde foarte mult de tipul acesteia. Aspectul este mult mai important decat orice data înscrisa pe ambalaj. De cele mai multe ori, semnul clar ca branza nu mai este comestibila o reprezinta aparitia mucegaiului. Chiar si asa, puteti sa curatati partea cu mucegai si sa mancati restul produsului. Nu este cazul sortimentelor care au aceasta specificitate, cum este branza brie.

Branzeturile tari rezista mai mult decat cele moi. Oricum, nu trebuie sa va lasati influentaţi de miros, pentru ca, in timp, acesta se intensifica, nefiind un semn ca produsul este stricat. In schimb, gustul metalic este.

 

Carnea cruda

 

 

In cazul carnii crude trebuie sa respectati intocmai termenul de valabilitate. Pestele, carnea de pui nu rezista in frigider mai mult de cateva zile. Daca nu aveti de gand sa o gatiti imediat ce ati venit de la magazin este indicat sa puneti carnea proaspata la congelator, unde rezista chiar si cateva luni.

Lasa un comentariu