Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Cat de des trebuie schimbata lenjeria de pat?

Publicat de admin 04.01.2018 1 Comentarii

Probabil te-ai intrebat de multe ori cat de des trebuie sa schimbi lenjeia de pat. Cu totii iubim sentimentul cand ne asezam pe o lenjerie proaspat spalata. Oricat de mult ne-am chinui insa, acea prospetime nu poate sa dureze la infinit.

De multe ori problemele zilnice ne fac sa uitam si de cele mai marunte lucruri si schimbatul lenjerie de pat este unul dintre ele. Citeste acest articol ca sa afli de ce e important sa schimbi lenjeria de pat des.

Ca si in cazul saltelelor si a pernelor, milioane de microbi isi gasesc cu timpul loc in lenjeria ta de pat/

Cercetatorii vin cu rezultate socante: Potrivit unui studiu, doar 35% din persoane schimba o data pe saptamana lenjeria de pat, in timp ce mai bine de 40% schimba lenjeria o data la 2 saptamani. Socant este ca peste 10% din cei interogati spala lenjeria o data la o luna. Barbatii singuri sustin ca pot schimba asternutul chiar si mai putin de 5 ori pe an.

Desi nu luam in seama lucrurile pe care nu le vedem efectiv ca ne afecteaza sanatatea, o lenjerie de pat schimbata o data la peste 2-3 saptamani ne va afecta cu siguranta. Milioane de microbi si vor face loc printre fibrele de bumbac. Pe lenjerii se aduna de obicei, resturi de mancare, bacterii, praf, saliva, urme de ulei si chiar urme de transpiratie sau urina.

Andy Warthol, directorul unei mari firme de curatenie, sustine ca microbii pot uneori dubla greutatea tesaturii. Lucurul care ar trebui sa ne ingrijoreze este faptul ca toti acesti microbi pot cauza mancarimi, infectii in cazul unor taieturi deschis sau chiar pot duce la boli ale sistemului respirator. Foarte multi suferinti de alergii si afectiuni respiratorii isi agraveaza boala prin neglijarea schimbului asternutului.

Bedding.ro va sfatuieste sa schimbati lenjeria cel putin o data pe saptamana. Lenjeriile de pat trebuie spalate la minim 60 de grade pentru a distruge acarienii.

Sfat practic: Lenjeria alba sau in culori deschise trebuie spalata in apa fierbinte pentru a ucide microbii, mai ales in sezonul rece si atunci cand esti racita. Lenjeria de pat in culori inchise trebuie spalata in apa rece pentru a evita decolorarea.

1 Comentarii

Radu Alexandru Pop:
03.06.2020, 09:21:45 PM
Raspunde

Andy warthol ? Really?

Lasa un comentariu