Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Bucataria open space - avantaje si dezavantaje

Publicat de admin 15.02.2018 0 Comentarii

 

 

In locuintele moderne, la ordinea zilei sunt amenajarile tip open space, ce pot fi practice in opinia unora, in timp ce altii sunt de parere ca bucataria deschisa spre living nu poate fi de bun augur pentru proprietari.

In schimb, intr-o alta categorie de persoane se afla si cei care ar dori sa-si uneasca bucataria cu livingul pentru obtinerea unei camere de zi mai spatioase. Pentru a nu regreta aceasta decizie, dar si inainte de a imbratisa ideea de open space trebuie sa afli toate avantajele si dezavantajele acestui tip de amenajare.

 

 

 

 

Avantaje

 

Functionalitatea acestui tip de amenajare face ca din ce in ce mai multa lume sa aleaga aceasta varianta de open space in compartimentarea interioara a propriului apartament.

In cazul apartamentelor in care bucataria este, de cele mai multe ori, destul de mica, varianta de tip open space este cea mai potrivita, intrucat ofera mai multa lumina si mai mult spatiu. Prin alipirea cu livingul, proiectarea mobilierului devine mai simpla, iar amenajarea unui loc de luat masa, dar si depozitarea anumitor lucruri se pot face cu mai multa usurinta.

Un tavan inalt arata mult mai bine intr-o incapere spatioasa. Este recomandata desfiintarea peretelui ce separa bucataria de living in cazul in care camerele locuintei tale au tavane foarte inalte, intrucat acest lucru va regla vizual dezechilibrul creat.   

Open space-ul este o alegere potrivita daca membrii familiei doresc sa isi petreaca mai mult timp impreuna, in ciuda activitatilor pe care le au de facut in acel moment al zilei.

Cei mici pot fi supravegheati in timp ce parintii gatesc sau fac alte treburi prin bucatarie. Un open space le permite acestora sa isi vegheze copiii in deplina liniste si siguranta.

Cand bucataria devine un loc folosit doar pentru prepararea cafelei si a unui mic dejun rapid, aceasta poate deveni un spatiu aproape inutil. Amenajarea open space le permite proprietarilor carora nu le prea place sa gateasca sau sa manance acasa sa restranga spatiul alocat bucatariei si sa mareasca zona livingului.

 

 

Dezavantaje

 

Odata cu amenajarea unui open space comun cu bucataria, mirosul de mancare se raspandeste in toata casa, incepand cu livingul. O solutie pentru acest dezavantaj o reprezinta aparitia nenumaratelor modele de hote. O alegere potrivita a hotei, dar si aerisirea regulata nu te vor face sa regreti.

Bucataria deschisa spre living te obliga sa mentii mereu curatenia in bucatarie si sa nu lasi resturi de mancare, intrucat acestea vor fi observate din sufragerie si nu va arata placut, intimitatea ta in zona de gatit devenind restransa. Totodata, acest open space te poate ajuta, obligandu-te mai mult sau mai putin sa devii o persoana ordonata.

Impreunarea bucatariei cu livingul, ce are si functie de dormitor, in cazul apartamentelor mici, nu este o idee buna, intrucat pentru persoana care doarme in living se va crea un disconfort atunci cand ceilalti membri isi vor face de lucru prin bucatarie.

Lasa un comentariu