Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Birou ordonat inseamna viata fara stres

Publicat de admin 16.02.2018 0 Comentarii

 

Plimbandu-te printre birourile de la serviciu, cu siguranta poti obeserva pe cele haotice dar si pe cele extrem de organizate care au un spatiu curat. Unii profesionisti au luat in considerare ideea conform careia un birou dezordonat aglomereaza si viata, complicand-o si facand totodata ca sarcinile sa para mai lungi si mult mai dificile. Iata care sunt punctele tari ale unui spatiu bine organizat!

 

 

 Aranjarea spatiului de lucru nu are nimic de-a face cu tulburarea obsesiv-compulsiva. Unele studii arata pur si simplu faptul ca pentru o viata ordonata este important ca spatiile in care ne desfasuram activitatea de zi cu zi sa fie la randul lor ordonate. Important este sa scapam de toate obiectele pe care le utilizam mai putin sau chiar deloc si sa avem la indemana doar ceea ce ne trebuie pentru a duce sarcinile la bun sfarsit. Oamenii care lucreaza intr-un mediu aglomerat prezinta de obicei stari de stres cu cauze aparent necunoscute si de multe ori se simt coplesiti. Totul in biroul dumneavoastra ar trebui să aiba un loc adecvat pentru a fi stocat.

 

 

Daca observati ca va simtiti lipsit de control si copleşit de birou sau de mediu, acum este momentul de a face ceva cu privire la această problema, in loc sa asteptati curatarea anuala de primavara. Iata cateva sfaturi pentru a incepe curatenia si organizarea:

 

• Completeaza o lista cu sarcini - Acest lucru pare destul de simplu, dar vei fi uimit de cat de eficient este sa ai o lista pentru a verifica permanent realizarea sarcinilor. Atunci cand pastrati majoritatea sarcinilor doar la nivel mental se creeaza un stres ascuns ca urmare a ingrijorarii de faptul ca ati putea uita sa faceti ceva. Un alt beneficiu alt listelor consta în faptul ca ofera un sentiment de implinire atunci când la finalul zilei, aveti toate sarcinile bifate.

 

 

• Curata biroul de unul singur, nu-l lasa la latitudinea femeii de serviciu. Aceasta se va grabi, golind probabil doar cosul de gunoi. Asigura-te ca biroul este permanent curat, chiar daca acest lucru inseamna ca trebuie sa aduci de acasa ustensile pentru a-l curata. Vei resimti beneficiile ulterior! Ai grija ca hartiile si documentele sa fie mereu puse la locul lor la finalul unei zile, astfel incat dimineata sa nu fi intampinat de un adevarat haos, ci de curatenie si lumina, pentru a avea spor pe tot parcursul zilei de munca.

 

 

• Asigura-te ca iti formezi un obicei din a face curat. Nu poti astepta pana cand lucrurile se aduna pentru a curata totul. Cel mai bine este sa faci lucrurile la timpul lor. Oricand ai ocazia sa pui o hartie la locul ei sau sa stergi praful, fa-o! Cu toate ca sunt actiuni mici, de-a lungul timpului ele fac diferenta! Marea parte a cercetarilor afirma faptul ca ordinea in viata incepe cu ordinea fizica. Usor-usor, pe masura ce spatiile in care va desfasurati activitatile devin luminoase si curate, gandurile se vor putea pune in ordine si veti functiona mult mai sanatos. De asemenea, rata stresului va scadea considerabil, luand cu sine problemele cardiace. O viata sanatoasa se desfasoara intr-un mediu sanatos si organizat!

 

Lasa un comentariu