Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Aragaz pe gaz sau aragaz electric?

Publicat de admin 15.02.2018 0 Comentarii

Aceasta intrebare se afla pe buzele multor cumparatori, alegerea fiind una destul de dificila, intrucat aragazul pe gaz, dar si cel electric au atat avantaje, cat si dezavantaje. Insa, din ce in ce mai multe persoane au inceput sa incline balanta in favoarea aragazului electric.

Dat fiind faptul ca gazul are un pret destul de accesibil si costurile nu tind sa fie foarte ridicate atunci cand gatim zilnic, aragazul pe gaz este cel mai intalnit in locuintele romanilor. Aceasta achizitie ar putea fi una mai rentabila in conditiile in care nu dispui de foarte multi bani.

Acest electrocasnic este usor de folosit, dar si sigur, datorita masurilor de siguranta implementate. Unele persoane considera ca mancarea gatita pe un aragaz pe gaz are un gust aparte. Dezavantajele ar consta in faptul ca nu putem mentine o temperatura constanta a flacarii, ceea ce ar duce la riscul arderii mancarii si necesita intotdeauna o gaura de aerisire.

Tehnologia evolueaza constant, iar aragazul electric cu plita pe inductie aduce numeroase avantaje. Acesta nu este asa apreciat precum modelul aragazului pe gaz, deoarece functioneaza pe curent electric, iar in opinia multora costurile sunt mai mari. In cazul in care vei opta pentru un model mai nou si nu pentru unul vechi, costul nu este mult mai mare. Totodata, pretul pentru un astfel de aragaz poate fi descurajant, dar si faptul ca vei avea nevoie si de achizitionarea unor oale speciale.

In cazul aragazului electric, nu trebuie sa iti faci griji de scurgerile de gaze, iar riscul de arsura este unul infim, deoarece doar suprafata care va intra in contact cu oala se va incalzi.

Pe intreaga durata a prepararii mancarii, putem mentine temperatura constanta si de aceea, riscul de a gati partial mancarea sau de a o arde nu va mai exista. Acest aragaz ofera un control mai mare asupra procesului de gatit.

Prin dotarea lor cu functii care ajuta foarte mult utilizatorul, aragazurile electrice pot decongela, pot grabi gatitul sau curata automat cuptorul.

Batandu-se cap in cap in avantaje si dezavantaje, aragazul electric poate fi declarant a fi viitorul in bucatariile modern si o investitie ce merita a fi facuta. Deocamdata energia electrica poate sa fie obtinuta gratuit, in regim propriu, in timp ce gazul trebuie sa fie platit, indiferent de situatie.

 

Lasa un comentariu