Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Amenajarea camerei unui bebelus

Publicat de admin 18.01.2018 0 Comentarii

In viata fiecaruia se investe acel moment in care ne pregatim sa devenim parinti. Printre numeroase emotii, apare dorinta amenajarii unei camere de… bebelus. De cele mai multe ori, aceasta amenajare se face cu cateva luni inainte de aparitia bebelusului.

Primele criterii sunt cele ce tin de igiena si sanatatea celui mic si anume: cat mai putin praf, aer curat si lenjerii fara acarieni. Camera de bebelus ar trebui sa aiba o temperature constanta de 20 de grade Celsius si sa fie ventilata.

Trebuie acordata atentie iluminatului camerei. Se recomanda sa se amplaseze lampi sau lampadare pentru a se crea senzatia de o lumina provenita din lateral mai placuta. Pe timpul noptii e bine sa ai o lumina de veghe, nu numai pentru bebelusi, dar si pentru tine ca parinte, pentru ca vei putea fi ghidat mai usor de lumina cand te vei trezi brusc. Pe parcursul zilei, comod este sa ai storuri si draperii in lateral, pentru ca perdelele sunt mai greu de manevrat cu cel mic in brate, iar atunci cand creste nu ajunge la storuri, dar perdeaua o va putea trage.

Idei decorative

Daca ai aflat deja ce sex are copilul tau, vei putea sa-ti faci o idee referitoare la decorul camerei. In general, pentru camerele baietilor sunt utilizate culori precum albastru, bleu, verde, alb, iar pentru camera fetelor rozul, movul, portocaliul.

Daca urmeaza sa devii parinte de gemeni va trebui sa aranjezi camera, astfel incat sa-i reprezinte pe fiecare. Impartirea camerei in doua, in culori diferite, personalizarea spatiului din dreptul patutului cu accesori sau scrierea numelor copiilor cu litere decorative ar putea fi una dintre idei.

Pe de alta parte, ai putea decora peretii in nuante de griuri calde sau bejuri in combinatie cu tonuri de alb, intrucat celelalte elemente precum jucariile, tablourile atrag mai mult atentia si devin o parte din decor. Daca alegi acest mod de amenajare in culori neutre, vei lasa loc de o redecorare ulterioara, pe care o poti face cu stickere si tot felul de elemente decorative placute ochiului. Este de sesizat faptul ca partea superioara a camerei este cea mai vizibila zona din perspectiva bebelusului intins pe spate.

Piesele de mobilier

Organizarea camerei va trebui sa fie gandita in functie de nevoile parintilor, deoarece bebelusul va fi dependent de ei pana la un an de zile. Pe langa patutul celui mic, va fi nevoie de un loc de alaptat, adica de un fotoliu comod, cu spatar. Se poate amplasa si un pat de o persoana, care va deveni patutul copilului ulterior, dar si locul in care parintii vor putea sa-l vegheze in perioada protectoare. Patutul il poti pune in centrul camerei, nu neaparat lipit de perete, astfel cel mic va putea sa exploreze spatiul complet.

Nu trebuie sa lipseasca o masa de infasat, un dulap de haine sau o etajera pentru diversele lucruri, dar si pentru cartile despre cresterea micutului.

In camera, poti amplasa un cufaras in care cel mic isi va depozita jucariile cand va creste.

Etichete:blog camera bebe

Lasa un comentariu