Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Amenajarea baii perfecte

Publicat de admin 16.02.2018 0 Comentarii

Baia este incaperea de dimensiuni reduse ce este permanent expusa la umiditate si ii deserveste pe ceilalti membrii ai familiei, dar si pe musafiri. Tocmai de aceea, amenajarea ei poate presupune mai multa atentie decat a celorlalte spatii.

Pentru obtinerea unui decor comod si practic, finisajele, obiectele sanitare si mobilierul reprezinta temelia. Trebuie sa tii cont, insa, de durabilitatea acestora, de felul in care vor arata impreuna, dar si de calitate.

 

Finisaje            

      

                                    

In materie de finisaje, alegerile ne pot complica existenta, intrucat au aparut modele ce variaza ca dimensiune, culoare, forma. Este important sa alegi finisaje care sa nu fie doar placut vizuale, ci sa te ajute sa maresti vizual incaperea, sa o faci sa para mai luminoasa si, nu in ultimul rand, sa le alegi pe cele care sunt usor de curatat. Finisajele lucioase se recomanda a fi evitate, intrucat prezinta risc de alunecare.

 

 

Arunca obiectele inutile

 

 

De regula, baia este un spatiu restrans si tocmai de aceea, trebuie sa ne asiguram ca vom folosi acest loc intr-un mod temeinic, fara a aglomera decorul, folosind doar lucrurile si obiectele strict esentiale.

Baia trebuie sa aiba un aspect aerisit si ordonat. Daca spatiul de care dispui este unul maricel, pe langa obiectele necesare, iti poti imbogati decorul cu un dulapior si o masuta de toaleta pe care le poti decora cum doresti.

Daca spatiul este limitat, atunci obiectele sanitare si cateva polite sunt de ajuns pentru ca baia ta sa nu para aglomerata si sa aiba un aspect vizual placut.

 

 

 

 

Stilul minimalist

 

 

Daca nu ai idei despre cum sa creezi senzatia de spatiu intr-o incapere te poti inspira din stilul minimalist. Acesta este reprezentat de mobilierul succint, ce prezinta un grad ridicat de functionalitate si de niste decoratiuni in numar cat mai mic, dar de baza. Cu cat designul finisajelor este mai simplu, cu atat mai putin va fi incarcat vizual decorul, iar baia va parea mai spatioasa si luminata.

 

 

Nuantele lemnului in combinatie cu albul si griul

 

 

La baza stilului minimalist stau nonculorile si anume: albul, negrul si griul. Insa, acestea merg in principiu doar combinate, intrucat folosirea doar a negrului va face ca baia sa devina mult prea sumbra, micsorand-o, ceea ce trebuie evitat.

In schimb, albul cu cat mai multe nuante de gri sunt  compozitii minimaliste cu care nu poti sa dai gres, aceste combinatii fiind intalnite in baile scandinave, renumite pentru minimalismul degajat.

Dat fiind faptul ca aceasta cromatica poate fi neobisnuita pentru unii dintre noi, aceste nuante pot fi folosite impreuna cu finisajele sau mobilierul cu aspect lemnos.

Totodata, nuantele ce ar putea sustine albul peretilor sunt cele discrete, precum crem, ivoire, etc. Acestea vor lumina spatiul, pastrandu-i o aura calda.

 

 

 

 

Elementul esential – oglinda

 

 

Pentru sporirea luminozitatii, solutia o reprezinta pozitionarea unei oglinzi. Indiferent de dimensiuni, aceasta va fi un element central si de sprijin. Nu ezita sa alegi un model de dimensiuni mari, intrucat baia va deveni luminoasa, dar va parea si mult mai mare. Un mic truc pe care-l poti face pentru un plus enorm de spatiu este acela de a “imbraca” un intreg perete in oglinzi.

 

 

 

 

Mobilierul practic

 

 

Daca dispui de un spatiu extins, iti poti dota baia cu un dulap sau cu mai multe piese de mobilier.

Daca nu, pentru a preveni aglomerarea spatiului, specialistii recomanda sa alegi piese pe care le poti monta pe perete si care se pot pierde usor pe fundalul aecstora. Pardoseala cat mai libera iti permite sa faci curat destul de usor si creeaza iluzia unui spatiu extins.

 

 

 

 

 

Etichete:amenajare baie

Lasa un comentariu