Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Idei de amenajare a unei biblioteci in orice locuinta

Publicat de admin 17.01.2018 0 Comentarii

Amenajarea unei biblioteci in orice colt al incaperii tale se poate face in numeroase moduri, oferind bibliotecii tale un aspect conservator, clasic si modern in functie de preferinte. Aceasta poate fi asortata cu tapetul sau chiar si cromatic cu una din piesele de mobilier.  Chiar daca tehnologia ofera noi oportunitati si cartile le putem gasi in formatul online, citirea cartii noastre preferate sau a unei carti mai vechi pe care nu ai dorit sa o arunci pana acum pentru ca este primita de la cineva drag poate deveni una din activitatile tale de relaxare, inainte de culcare sau in weekend.

Pentru amenajarea unei biblioteci sunt necesare trei elemente: spatiul de depozitare, iluminarea naturala potrivita si suficienta, dar si un scaun confortabil. Daca doresti sa-ti pozitionezi biblioteca intr-o zona a casei deservita de o fereastra, dar nu cu suficienta lumina, va trebui sa amplasezi o lampa de podea ce-ti va putea lumina fiecare pagina a cartii tale.

Bibliotecile amenajate pe perete sau in jurului unei ferestre, usi sau a patului confera un efect vizual  neobisnuit. Langa acestea este recomandat sa pozitionezi un fotoliu modern, care sa te faca sa te simti bine cu o carte in brate sau un tapet ce se va completa cu rafturile pline de lecturi.

Imaginea unui perete cu carti este ceva complet obisnuit atunci cand ne gandim la o biblioteca. Pozitionarea unor rafturi direct pe perete, cu un efect de design neobisnuit, dar si sustinut de elemente precum fotografii sau obiecte de decor poate fi din punct de vedere vizual ceva mai mult decat placut ochilor nostri. Pentru un efect aparte, cartile pot fi asezate in functie de colectii, pe categorii sau in zig-zag. Forma bibliotecii sau aranjarea cartilor nu trebuie sa aiba limite, poate fi dupa propria imaginative, in acest fel cu siguranta va atrage multe priviri. Acest lucru este posibil doar daca nu ai piese de mobilier amplasate pe perete. Corpul de biblioteca poate fi amplasat pentru a delimita zona de lectura de restul incaperii.

Forme pline de creativitate si originalitate

Cercul este o infinitate de puncte. Aceasta fraza pe unii poate sa-i inspire sau poate fi doar o simpla teorie. Ei bine, biblioteca poate fi amenajata dupa bunul plac si dupa propria inspiratie. In acest sens, te poti folosi chiar si de anumite forme creative, pentru amenajarea bibliotecii tale, ce poate lua forma unei piramide sau unei stele.Totodata, pentru imaginatia copiilor, pasionati de desene animate, poti imbina lectura cu placutul. O biblioteca atipica pentru copii poate fi una care sa-I duca cu gandul la unul dintre eroii lor preferati sau la un personaj din desene. In centrul bibliotecii poate fi pozitionat semnul lui Spiderman, al lui Superman sau poti chiar colora intreaga biblioteca a celui mic in culorile lui Mickey Mouse.  

Sub pat sau sub masa

Daca nu aveti foarte mult spatiu, puteti adauga cateva carti in raftul de sub pat sau de langa birou. In felul acesta, camera va ramane neschimbata, dar si fara surplus.

O biblioteca, pe langa carti, poate contine orice altceva si isi va gasi mereu locul intr-o locuinta, chiar daca doar pentru decor.

Etichete:bloc biblioteca

Lasa un comentariu