Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Alege o pardoseala in ton cu stilul tau

24.10.2018 0 Comentarii

De la primul pas pe care il faci intr-o incapere iti faci o impresie despre modul ei de amenajare. Pentru ca avem tendinta sa privim lucrurile de la nivelul ochilor, de cele mai multe ori nu remarci de la inceput pardoseala, insa aceasta are rolul ei in reusita ansamblului. Ea trebuie sa corespunda ca stil cu restul elementelor, sa fie rezistenta si sa se intretina usor. 

 

Pentru ca suntem oameni si fiecare are o alta viziune asupra vietii, si parerile privind pardoseala sunt impartite. De retinut ca pardoseala se alege si in raport de functiunea camerei respective. De exemplu, in bucatarie sunt preferate placile de gresie care se pot curata usor de stropii de grasime, pe cand livingul este de obicei pavat cu lemn, care da impresia de caldura, iar in camerele pentru copii, de cele mai multe ori, se prefera mocheta. Acestea sunt doar idei generale, pentru ca noile materiale estompeaza limitele, existand acum parchet foarte rezistent la umiditate, indicat deci chiar si in bai sau placi de gresie cu imprimeu care imita lemnul.

 

Dusumea

 

Arata bine, este rezistenta, se remarca prin aspectul clasic. Pretul ajunge ceva mai sus decat la alte materiale pentru pardoseli, porneste cam de la 40 si ajunge la 250 lei/mp, in functie de esenta din care este facuta. Lemnul de brad, molid si de pin este mai ieftin, pe cand cel de stejar, paltin si salcam are pret mai mare. Pe locul intai ca rezistenta in topul esentelor lemnoase din Europa se afla salcamul, care, tratat, rezista excelent si la exterior, ca pardoseala pentru terase.

 

Parchet masiv

 

Daca iti doresti un aspect clasic de lemn natural si dispui de un buget generos, atunci alege parchetul masiv. Exista multe esente disponibile (stejar, frasin, fag, nuc sau lemn exotic), diverse metode de montare si pretul se ridica la 120-250 lei/mp. Merita investitia pentru ca un lemn bine montat si intretinut isi pastreaza frumusetea ani de-a randul. In plus, daca odata cu trecerea timpului suprafata se innegreste, se poate rascheta si lacui pentru a-si recapata infatisarea initiala. 

 

Parchet laminat

 

Cine doreste sa pastreze aspectul lemnului, dar sa aiba la dispozitie o gama mai variata de texturi si culori, poate opta pentru parchetul laminat, care se gaseste si la preturi prietenoase cu orice buzunar incepand cu 20 si pana la 70 lei/mp. Parchetul laminat este un sandvis cu mai multe straturi lipite intre ele, aspectul fiind dat de o imagine foarte bine realizata, amplasata pe partea superioara si protejata cu lac. Miezul este un panou de MDF sau HDS (panouri de inalta densitate), derivate din lemn. 

 

Parchet stratificat

 

Din dorinta de a pastra frumusetea si rezistenta lemnului de la parchetul masiv si pretul redus al parchetului laminat a rezultat parchetul stratificat, care este obtinut din foi de lemn lipite intre ele. Este mai stabil dimensional decat cele din lemn masiv si poate fi montat pe sapa cu incalzire prin pardoseala. Pretul pleaca de la circa 80 lei/mp.

 

PVC

O varianta ieftina (pretul porneste de la 20 lei/mp) o reprezinta PVC-ul (linoleum), care se intretine usor, arata bine si vine cu diverse imprimeuri, de la culori uni, la imitatie de piatra, parchet, faianta, pluta etc. Mai usor de montat sunt dalele cu autoadeziv, pentru care nu mai esti nevoit sa angajezi pe cineva. Ai grija sa alegi categoria de rezistenta la uzura adecvata, ca la parchet.

 

Gresie

 

Daca piatra naturala este preferata pentru exterior, iar marmura intra in categoria lux, cei care isi doresc finisaje practice, estetice si usor de intretinut aleg gresia. In trecut era rezervata doar pentru bai si bucatarii, pentru ca are suprafata rece. Dar de cand incalzirea prin pardoseala a devenit accesibila, o intalnim in living, in dormitoare. Poate la inceput nici nu sesizezi natura materialului, pentru ca vine in multe finisaje, inclusiv cu aspect de lemn, piatra naturala, beton. Pretul incepe de la 20 lei/mp.

 

Pardoseli turnate

 

Exista si pardoseli decorative turnate, epoxidice, poliuretanice, din beton acidat. Obtii o suprafata continua, rezistenta la uzura si uneori unica. Este usor de intretinut si reparat. Se aplica rapid.

 

Mocheta

 

Pentru camerele copiilor care petrec mult timp pe podea, in spatii oficiale sau birouri, unii prefera mocheta. Se remarca prin aspect placut si rezistententa. Un metru patrat de mocheta incepe de la 15 lei. Atentie, la toate pardoselile mentionate se adauga pretul montajului, al adezivului, chitului (la gresie), etc.

 

Lasa un comentariu