Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Accesorii pentru un calcat eficient

21.11.2018 0 Comentarii

O masa de calcat practica si rezistenta si un fier de calcat performant nu sunt singurele lucruri de care ai nevoie pentru ca hainele tale sa fie calcate perfect. Pe langa timpul si rabdarea pe care le investesti in acest proces, trebuie sa tii cont si de performanta fierului de calcat si de proprietatile speciale ale materialelor sensibile.

 

Intretinerea fierului de calcat

 

In primul rand trebuie sa acorzi o atentie deosebita fierului de calcat. Ca oricare dintre electrocasnicele mici, fierul de calcat trebuie intretinut pentru ca rezultatele sa fie in permanenta excelente. Cea mai importanta componenta a unui fier de calcat, talpa, se deterioreaza in timp din cauza particulelor care se pot lipi de aceasta. Curatarea talpii poate presupune un proces foarte riguros si este exclusa folosirea unor produse abrazive care pot zgaria talpa. Daca stratul protector al talpii este deteriorat, aderenta scade si riscati sa va ardeti hainele preferate. Pentru a curata talpa fierului de calcat de impuritati si pentru a pastra stratul protector intact, batonul pentru curatare este cea mai buna solutie. Batonul indeparteaza cu usurinta toate particulele de pe talpa fierului de calcat. Curata fara sa zgarie, indepartand si cea mai profunda murdarie. in cateva secunde, talpa fierului de calcat va deveni ca noua.


Detartrarea periodica a  fierului de calcat este de asemenea importanta. O varianta simpla pentru a evita depunerea de calcar in interiorul fierului de calcat este sa folosesti apa distilata in locul apei de la robinet atunci cand calci. Mai mult, dupa fiecare folosire a fierului de calcat, rezervorul de apa trebuie golit si fierul trebuie sters pentru a evita depunerea de minerale si ruginirea. Detartrarea regulata a fierului de calcat va asigura buna functionare a acestuia si ii va prelungi durata de viata. Uita de solutiile naturale de curatare a fierului de calcat, cu otet sau bicarbonat, care pot avea miros intepator si efecte de scurta durata si alege o solutie speciala pentru detartrarea fierului de calcat. Aceasta va curatam cu grija si va indeparta depunerile de calcar din rezervorul de apa si din sistemul de aburi.

 

Grija pentru tesaturi


Calcarea hainelor este o activitate de care nu avem cum sa scapam oricat ne-am dori. Hainele noastre trebuie sa fie impecabile in orice imprejurare. Daca tesaturile din bumbac sunt usor de calcat si nu ridica niciun fel de problema, o atentie sporita trebuie sa acorzi tesaturilor fine. Matasea, catifeaua, voalul, nylonul, lana sunt materiale care au nevoie de temperaturi mici de calcare. Orice contact direct cu fierul incins ar putea arde imediat tesatura si ti-ai distruge hainele preferate. Pentru acest gen de materiale fierul de calcat are nevoie de un accesoriu, o talpa din silicon.Talpa din silicon pentru fierul de calcat este unul dintre cele mai apreciate produse din gama magazinului online. Potrivita pentru orice dimensiune de fier de calcat, talpa permite calcarea cu usurinta a tuturor tesaturilor fine. Aceasta previne aparitia petelor si a arsurilor si nu lasa urme pe haine dupa calcare. Bluza ta de matase preferata va arata impecabil la urmatorul eveniment!

O alta metoda de protejare a materialelor fine in timpul calcatului este folosirea unei panze pentru calcat. Materialele sensibile sunt acoperite de acest strat protector, iar fierul de calcat incins nu va atinge tesaturile in mod direct. Vei evita astfel aparitia arsurilor, a petelor si a urmelor care pot ramane dupa calcare. Mai mult, panza este potrivita pentru calcarea detaliilor hainelor, cum ar fi zona nasturilor, manecile, gulerele, buzunarele etc.

 

Lasa un comentariu