Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Tapetul - solutie moderna pentru locuinte elegente

Publicat de admin 28.02.2018 0 Comentarii

 

O forma moderna de design, ce a reusit sa contureze intotdeauna un decor elegant, rafinat si personalizat este tapetul. Conform cercetatorilor, dacii si romanii isi decorau incaperile cu fire din bumbac lipite pe pereti, tehnica ce s-a dezvoltat in perioada Renascentista, cand au aparut diferite texturi si tipuri de tapet apreciate la cote maxime de cei instariti.

 

In Romania, aceasta forma de decorare a capatat popularitate inainte si putin dupa anii 2000. Dupa, tapetul a fost inlocuit de o modalitate mai simpla si mai accesibila pentru ornarea peretilor, si anume, vopseaua lavabila. In ultimii ani insa, tapetul a revenit la moda sub diverse forme, modele, texturi, dar si modalitati de aplicare.

 

 

Cum alegi tapetul in functie de stilul de amenajare?

 

 

Stilul de amenajare si dimensiunea camerei sunt factori de luati in considerare atunci cand alegi tapetul, intrucat acesta completeaza personalitatea locuintei si poate avea un impact puternic asupra acesteia.

 

Astfel, daca stilul de amenajare este romantic si feminin, poti alege un tapet cu tematici florale, ce se va incadra cu siguranta in restul decorului si va crea o atmosfera aparte incaperii.

 

Daca locuinta ta beneficiaza de un decor simplu, minimalist, cel mai potrivit tapet este cel intr-o singura culoare, care va completa designul simplu si rafinat al camerei.

 

Daca esti adeptul unui stil contemporan, alegerea unui tapet care se remarca prin claritatea structurii, accente de culoare si varietatea formelor geometrice este cea potrivita.

 

Unul dintre cele mai alegante stiluri de amenajare este cel clasic, de aceea, trebuie sa ai in vedere un tapet cu forme liniare sau vintage.

 

Nu trebuie neaparat sa decorezi toti peretii cu tapet. Poti opta pentru un singur perete, in timp ce pentru ceilalti poti folosi vopsea lavabila. Combina tapetul cu o nuanta complementara de vopsea lavabila, orice stil de amenajare ai alege. O optiune la fel de inspirata pentru a personaliza incaperea este autocolantul, ce poate crea o atmosfera speciala.

 

 

Cum alegi tapetul in functie de dimensiunea camerei?

 

 

Ca regula generala, daca incaperea este mica, alege un tapet intr-o singura nuanta, de preferat neutra, care sa creeze senzatia de spatiu mai larg. Tapetul cu imprimeuri mici, delicate, se potriveste mult mai bine in spatiile mici decat cel cu imprimeuri mari, care nu face altceva decat sa aglomereze spatiul din punct de vedere vizual.

Pentru camerele mari, recomandarea noastra este sa optezi pentru un tapet cu motive mari, care sa atraga privirile celorlalti.

 

 

Sfat: Pentru a nu obtine contradictii in design, aglomerare si un spatiu neuniform din punct de vedere estetic, incearca sa folosesti acelasi stil de decorare a peretilor in toata casa. Evita sa decorezi cu alte obiecte, precum rame foto sau tablouri, daca tapetul are imprimeuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu