Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

Pavilioanele-relaxare in gradina

29.10.2018 0 Comentarii

Intr-un pavilion, toamna pare mai placuta, chiar si in zilele racoroase. Fiecare model este unic si poate deveni locul de relaxare preferat.

 

Un pavilion amenajat confortabil reprezinta dorinta multa gradinari amatori. Rotund, poligonal, alb sau albastru: modelele difera mult in privinta formei si aspectului si sunt mai diversificate ca niciodata. Insa toate au un lucru in comun: ofera un loc de relaxare protejat si va impodobesc gradina.

 

Indiferent de gusturile personale, paleta de stiluri si materiale acopera toate dorintele, dar modelul ales trebuie sa se potriveasca cu ambianta. Cele mai indragite sunt modelele cu ferestre. Ele pot fi folosite tot anul. Practic este sa montati si o instalatie electrica, utila pentru lumina si caldura. Pentru un loc de retragere confortabil sunt de ajuns 5 mp, dar exista modele care au o suprafata de pana la 20 mp. Marimea si dotarile depind de dorinte si de buget. Daca va fac cu ochiul modelele cu suprafata poligonala, puteti alege un pavilion cu opt laturi, pentru ca este foarte spatios si ofera mai multe posibilitati de amenajare.

 

Locul din gradina este hotarator in ceea ce priveste efectul obtinut: un pavilion amplasat pe gazon, la capatul unei alei sau usor inaltat atrage toate privirile. Daca va plac aranjamentele mai misterioase, ascundeti pavilionul in spatele unui gard viu de la marginea gradinii, unde sa va puteti retrage nestingheriti. Daca vreti sa construiti pavilionul chiar la margine, aveti nevoie de acordul vecinilor, altfel trebuie sa pastrati o distanta.

 

Inainte de a incepe constructia, interesati-va la autoritatile locale daca aveti nevoie de autorizatii, deoarece, in functie de marime, s-ar putea sa existe reguli si legi specifice. Cu cat pavilionul este mai mare, cu atat este mai probabil ca veti avea nevoie de o autorizare de constructie, chiar daca nu este vorba despre o casa propriu-zisa. Insa daca va doriti cu adevarat un astfel de loc de relaxare in gradina, veti trece si peste neplacerile administrative pentru a va realiza visul.

 

La final, veti vedea ca a meritat efortul si va veti bucura multi ani de acest loc confortabil din gradina.

Lasa un comentariu