Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

35 de idei si sfaturi despre amenajarea si decoararea bailor mici

Publicat de admin 23.02.2018 0 Comentarii

 

Majoritatea proprietarilor de case si apartamente se confrunda frecvent cu problema amenajarii bailor mici. Pana in anii 2000 nu s-a pus accentul pe design-ul baii ci doar pe utilitatea existentei uneia. La casele si apartamentele construite recent gasim bai cu adevarat spatioase, unde accentul este pus nu doar pe utilitate, ci si pe confortul proprietarilor.

 

 

 

Iata de ce lururi trebuie sa tii cont pentru o baie mica

 

Dimensiunile reduse ale unei bai impun anumite restrictii atat in cazul alegerii culorilor finisajelor interioare, cat si in cazul alegerii mobilierului de baie, obiectelor sanitare si accesoriilor. Uita de accesorii masive sau cazi de dimensiuni generoase daca ai o baie mica.

 

 

Pasii amenajarii unei bai mici

 

Reamenajarea unei bai mici poate fi privita ca un joc complex de strategie: gresia si faianta trebuie alese intr-o nuanta placuta, dar nu foarte inchisa (culorile inchise miscoreaza optic spatiul), cabina de dus trebuie sa fie comoda si suficient de incapatoare pentru a nu-ti crea disconfort, dar destul de mica pentru a nu ocupa toata baia.

Atentia pentru alegerea finisajelor interioare si a obiectelor sanitare trebuie sporita pentru a face alegeri cat mai inteligente. Te poti juca, desigur, cu alegerea combinatiilor de culori si poti improviza in ceea ce priveste spatiile de depozitare.

 

Cum alegi gresia si faianta intr-o baie mica

 

Gresia trebuie sa fie intotdeauna de culoare mai inchisa decat faianta. Sfatul nostrum este sa alegeti o culoare si sa folositi o nuanta mai inchisa pentru partea de jos a baii si o variatie mai deschisa a sa pentru partea de sus. Daca va plac culorile puternice (galben, rosu sau portocaliu) ar trebui sa incercati sa le temeperati cu ajutorul unor nuante neutre. Albul sau negrul functioneaza excelent in delimitarea spatiilor.

 

 

Un truc pentru a crea impresia unei bai mari este combinarea gresiei in doua culori. La baile mici si inguste  este bine sa folositi placi de faianta intr-o singura culoare, cu mici modele izolate.

 

Cum alegi vasul de WC si lavoarul in baile mici


Lavoarele si WC-urile din portelan sunt cele mai indicate de catre noi pentru ca au o rezistenta mult mai mare iar curatarea lor se face mult mai usor. Puteto opta pentru o chiuveta suspendata pentru a avea un spatiu mai mare sub ea sau una cu picior pentru un aspect mai bun. Cat despre vasul de WC, va recomandam sa folositi unul suspendat pentru a da o nota de modernism in baia dumneavoastra. Acest sfat este si unul practic pentru ca va puteti regla vasul de WC la ce inaltime doriti.

 

 

Cum alegi cada sau cabina de dus intr-o baie mica

 

Daca dispuneti de o baie mica luati-va gandul de la o cada imensa! Spatiul trebuie utilizat cat mai inteligent iar o cabina de dus sau o cada de dimensiuni mai mici ar fi ideale. In cazul materialelor cazilor sau a cabinelor de dus, cel mai recomandat este acrilul. Chiar daca este putin peste pretul mediul al cazilor, este un material care va ofera o garantie cuprinsa intre 15 si 20 de ani. Plus ca este mult mai usor de intretinut.

 

 

Cum alegi mobilerul intr-o baie de dimensiuni mici

 

Primu sfat pe care vi-l oferim este sa nu filositi mobilier de aceeasi culoare cu cea a gresiei sau a faiantei. Pentru a crea un efect spectaculos, combina o culaore puternica cu una netura sau pastelata.

Opteaza pe cat de mult poti pe obiecte de mobilier suspendate. Arunca si o privire in interiorul acestora pentru a vedea daca este practic sau nu. Foloseste si spatiul de deasupra vasului de WC pentru a folosi un dulapior pentru depozitarea obiectelor mici sau de ce nu si a prosoapelor. asda

 

Cum alegi oglinzile si accesoriile intr-o baie mica

 

Oglinzile au un rol foarte important intr-o baie mica. Desi ne-am obisnuit cu o singura oglinda in baie, cea de la chiuveta, nu te limita! Foloseste doua sau chiar 3 oglinzi pentru ca daca o camera este mai luminata, ofera senzatia de spatiu. In plus, daca le pui pe pereti opusi, vei crea iluzia de infinit care este absolut fabuloasa!

Nu uita de iluminat! Cu cat o camera este mai intunecata, cu atat mai mult vei simti nevoia de spatiu! Poti monta un corp de iluminat si deasupra oglinzii pentru iluminatul local.

 

Iata o galerie foto cu idei de amenajare a bailor mici din care ai putea sa te ispiri!

 

         

 

Lasa un comentariu