Grabeste-te si prinde oferta 1+2 gratis la gama de lenjerii ARY, 3D si BFS!

10 idei pentru amenajarea unui dormitor mic

Publicat de admin 16.03.2018 0 Comentarii

Daca te numeri printre cei care locuiesc intr-un apartament de bloc, probabil ca nu ai un dormitor foarte spatios. Daca doresti sa poti crea iluzia unui spatiu cuprinzator, frumos si confortabil, ar trebui sa tii cont de cateva trucuri de amenajare pe care ti le ofera bedding.ro.

 

 

      1. Cromatica deschisa

 

Conform celor spuse de catre designerii de interior, daca ai un dormitor mic, incearca pe cat de mult posibil sa eviti culorile inchise. Pentru a spori gradul de luminozitate din interiorul incaperii, alege o paleta cromatica deschisa. Nuantele recomandate sunt numeroase, iar dintre acestea amintim bejul, tonurile deschise de galben, cremul, vernilul sau chiar nuantele deschise de gri. 

 

 

 

 

      2. Tapetul cu dungi orizontale


Un alt truc recomandat de profesionisti este folosirea tapetului cu dungi orizontale, pentru a mari optic incaperea. Te poti juca cu nuantele si poti alege sa imbraci unul dintre pereti intr-o nuanta complementara incaperii. In cazul in care ai un dormitor cu tavan jos, opteaza pentru un tapet cu model vertical, care va crea iluzia de camera mai inalta.

 

 

 

 

      3. Tavanul alb


Indiferent de culoarea aleasa pentru pereti sau obiectele de mobilier si decor din dormitorul tau, pastreaza tavanul alb. Acesta va oferi mai multa luminozitate intregii incaperi.

 

 

 


     

      4. Piesele de mobilier necesare

 

Daca spatiul nu este aliatul tau, limiteaza-te doar la obiectele de mobilier strict necesare: un pat si un dulap pentru haine. Renunta la noptiere, scaune sau fotolii pentru ca vei aglomera inutil spatiul si vei de senzatia de incapere aglomerata si mult mai mici decat este in realitate.

 

 

 

 

      5. Piese de mobilier de dimensiuni reduse


In cazul in care ai un dormitor mic, nu are sens sa ocupi toata camera cu un pat mult prea mare, chiar daca un pat imens poate fi un vis. Pentru dormitoarele cu spatiu restrans sunt ideale paturile cu latimea de 1,40-1,60 m. 

 

 


     

      6. Obiecte de mobilier intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a peretilor


Cand alegi piesele de mobilier, incearca sa te orientezi spre cele ale caror nuante se apropie cat mai mult de cea a peretilor. Acest mic truc va crea o iluzie optica, iar daca dulapul va ocupa tot peretele va putea trece mai usor neobservat, topindu-se in decor. 

 

 


     

      7.  Pat cu lada de depozitare


Un spatiu de depozitare util, dar si un loc unde poti pastra seturile de lenjerie de schimb sau pernele si paturile pe care nu le folosesti atat de des este si lada patului.

 

 

     

 

      8. Rafturile, in locul noptierelor


Eliberand spatiu la nivelul pardoselii vei crea iluzia de camera mai spatioasa, iar daca nu te poti lipsi de un spatiu de depozitare in apropierea patului poti opta pentru doua sau trei rafturi.

 

 


     

 

      9. Dresingul cu oglinzi


Oglinzile creeaza iluzia de spatiu mai mare, lucru necesar cu atat mai mult cu cat ai un dormitor mic, mobilat doar cu strictul necesar. 

 

 


     

 

      10. Culori dominante


Desi recomandarea specialistilor este sa amenajezi dormitorul in culori deschise si luminoase, petele de culoare pot oferi un cu totul alt aspect dormitorului. Foloseste materiale textile, pernute decorative sau obiecte de decor. 

 

 

 

Lasa un comentariu